logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Første tilfælde af dødsfald efter brug af e-cigaretter. I USA gennemføres en undersøgelse vedrørende en hemmelighedsfuld lungesygdom hos brugerne af dette middel.

2019-09-11 17:39:20

E-cigaretter er blevet et mere og mere populært middel, men alle de uønskede bivirkninger, som kan opstå hos brugerne, er endnu ukendte.

For nylig beskrev vi tilfældet med en pige, som måtte bringes i farmakologisk koma, fordi hendes lunger faldt sammen. Pigen brugte tidligere e-cigaretter, og lægerne konstaterede, at disse kunne være årsagen til teenagepigens sygdom.

Den amerikanske regeringsstyrelse, som beskæftiger sig med borgernes sundhed, Disease Control and Prevention (CDC), har nu indledt en efterforskning, efter at antallet af unge mennesker, som kommer på hospitalet med en gådefuld lungesygdom, er steget betydeligt. Målet var imidlertid fuldt efter et dødsfald, som fandt sted i staten Illinois.

Direktøren for den offentlige helbredsstyrelse i staten Illinois (Illinois Department of Public Health) fortalte i et interview: "Vi er alarmeret over de alvorlige helbredsskader som følge af brugen af e-cigaretter. Vi vil gerne advare alle om, at e-cigaretter kan være farlige for helbredet". Samtidigt tilføjede han, at styrelsen havde sendt en skrivelse til CDC med en bøn om analysere sagen.

Den måde e-cigaretter virker på, består i, at de i forbindelse med opvarmningen af en særlig væske danner aerosol. Ud over nikotin indeholder midlet også andre kemiske substanser så som aromastoffer. Potentielt kan e-cigaretter være til hjælp for personer, som ønsker at begrænse eller ophøre med rygning, men man skal huske på, at forskerne fortsat undersøger deres indflydelse på den menneskelige organisme og sundhedstilstand. Det sker ydermere ofte hos unge, at e-cigaretter bruges af personer, som aldrig tidligere har røget almindelige cigaretter. Og den nikotin, der er indeholdt i e-cigaretterne, er stærkt afhængighedsskabende.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x