logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Teenagepigens lunger ophørte med at fungere, og hun måtte bringes i farmakologisk koma. Det hele på grund af e-cigaretter.

2019-09-07 07:40:33

E-cigaretter har nu været på markedet i en årrække. Indførelsen af disse var forbundet med en masse håb. De skulle være et ”sundt” alternativ til almindelige cigaretter. I tidens løb har vi desværre stadigt hyppigere kunnet læse historier om helbredsproblemer for brugerne af disse elektroniske cigaretter.

Det seneste offer er den 19-årige Maddie Nelson fra staten Utah i USA. Pigen havde røget e-cigaretter gennem tre år. For nylig var hun begyndt at klage over rygsmerter i området omkring nyrerne. Da hun begyndte at få problemer med at trække vejret, kom hun på hospitalet.

Lægerne prøvede at give hende ilt, men det gav ikke de ønskede resultater. Til sidst måtte de tage den tunge beslutning om at bringe hende i farmakologisk koma.

En gennemlysning af brystkassen påviste kraftigt beskadigede lunger. Først en Bronkoskopi gav svar på spørgsmålet om, hvad der var i vejen med Maddie. Det viste sig, at der var opstået en sjælden sygdom hos hende - Eosinofil pneumoni - en lungesygdom, hvor en bestemt type hvide blodlegemer (eosinofile leukocytter) samler sig i lungevævet.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Lægerne mener, at det er e-cigaretterne, som er ansvarlige for pigens tilstand.

Efter 3 dages koma lykkedes det heldigvis endeligt at stabilisere patienten i en sådan grad, at lægerne kunne vække hende. Hun kan hun trække vejret ved egen kraft, men skal desværre have tilført ilt på grund af den åndenød, hun fortsat føler.

Både Maddie og hendes familie ønsker nu, at så mange som muligt hører om tilfældet, sådan at andre bliver bevidst om, at brugen af e-cigaretter kan have særdeles alvorlige konsekvenser for helbredet.

Vi skal bede om at dele dette med andre!

Kilde: Heavy, Go Fund me

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x