logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Ny forskning påviser, at opvask, rengøring og sammenlægning af tøj virker livsforlængende!

Er du en af de personer, som altid har en lang liste af ting, du skulle have lavet derhjemme, og altid leder efter en undskyldning for ikke at lave dem? Det er måske tid til at overveje, om det virkeligt er en god strategi. Det viser sig nemlig, at forskere er kommet til den konklusion, at en begrænset mængde regelmæssig fysisk anstrengelse, så som at vaske op eller pudse vinduer, kan have en positiv indflydelse på, hvor længe vi lever.

Regelmæssig opvask, rengøring og sammenlægning af tøj giver vores organisme den bevægelse, den behøver. 30 minutter med den slags øvelser er nok til at vi får et længere liv. Hvis vi yderligere lægger 30 minutter til med øvelser så som cykling eller Nordic walking, kan det have en betydelig livsforlængende effekt.

Selve påstanden om at fysisk aktivitet har en positiv indflydelse på vores almene tilstand og sundhed, er næppe en overraskelse for nogen. Undersøgelsen har imidlertid påvist, at aktiviteter, som er forbundet med daglige pligter i hjemmet, også har en positiv indflydelse på vores helbredstilstand.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

I henhold til Science Daily blev undersøgelserne gennemført af Andrea LaCroix og hendes team fra det californiske universitet i San Diego, og resultaterne er offentliggjort i Journal of the American Geriatrics Society. Undersøgelsen er gennemført med deltagelse af over 6.000 kvinder i alderen 60-99 år. Kvinderne blev undersøgt ved hjælp af et specielt apparat, som kunne måle, hvor længe de brugte på opgaver i hjemmet, så som rengøring eller opvask.

Undersøgelsen viser, at kvinder som dagligt udførte lettere opgaver gennem 30 minutter, så som rengøring eller opvask, havde 12% mindre risiko for at dø. Hvis de yderligere dagligt trænede i 30 minutter, fx på cykel eller Nordic walking, så ville deres dødsrisiko falde med hele 39%. Som LaCroix udtrykker det: "Et øget niveau af fysisk aktivitet, såvel let som moderat, kan være næsten lige så effektivt som regelmæssige øvelser, når det drejer sig om at forebygge alvorlige kroniske sygdomme. Du behøver ikke løbe maraton, for at bevare et godt helbred.”

Glem ikke at dele denne nyhed med alle dem du kender, som elsker at gøre rent og vaske op!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x