logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

BEMÆRK: Giften i påskeliljer kan være dødelig for din kat.

Vi har ofte en fornemmelse af, at dyr ikke spiser noget, som kan skade dem. De har simpelt hen et instinkt for overlevelse, som virker ufejlbarligt. I tilfældet med dyr, der bor i hjemmet, holder det desværre ikke altid stik. Og så er det os som katteejere der må tage sig af dyret, og sørge for at vores venner lever i sikre omgivelser.

Katteejere skal være orienteret om, at mange prydplanter kan være dødeligt giftige for katte. Et eksempel på en sådan plante er den - særligt om foråret - særdeles populære påskelilje. Det er en fremragende blomst, som vi forbinder med foråret, og som ofte købes eller dyrkes som en smuk prydplante. Hvis katten imidlertid spiser en hvilken som helst del af planten, han det fremkalde en livstruende forgiftning.

Planten udvikler særlige kemiske forbindelser, som har til formål at beskytte dem mod dyr. Der er her tale om alkaloide forbindelser. Nogle af de kendteste alkaloider er koffein og nikotin - begge disse substanser beskytter planter mod insekter.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

I henhold til ASPCA er den primære alkaloid i påskeliljer lykorin, som fremkalder forgiftning hos dyr. Symptomerne på forgiftning hos dyr er:
- opkastning
- træthed
- diarre
- rystelser
- nedsat blodtryk
- uregelmæssig hjerterytme

Hvis I har mistanke om, at jeres kat kan have spist en giftig plante, og/ eller der viser sig symptomer på forgiftning, skal man kontakte en dyrlæge så hurtigt som muligt.

Andre populære blomster og planter, som er giftige for katte, er tulipaner, taks, brændenælder, vindruer, syrener, rododendron, liljer, figner, dieffenbachia, oleander og julestjerne.

Del venligst denne information med alle, som holder af katte.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x