logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Forskning bekræfter: Kvinder bør tage på ferie med deres veninder. Så bliver de gladere og sundere!

Vi har særdeles gode nyheder til alle kvinder. Forskere bekræfter, at kvinder bør tage på ferie med gode veninder. Selv om der sikkert er mange af jer, som allerede havde en fornemmelse af, at det forholder sig sådan, så har vi nu videnskabeligt bevis. Det viser sig nemlig, at sådanne ferier har en glimrende effekt på kvindernes psykiske tilstand.

Som angivet i magasinet Southern Living som henviser til en undersøgelse fra 2016, øger den tid vi tilbringer med veninderne udsondringen af oxytocin - et hormon, som også kaldes kærlighedshormonet. Oxytocin frigøres, når personen føles sig godt tilpas i en social sammenhæng, og føler sig selvsikker. Oxytocin medfører ligeledes, at vi bliver mere empatiske i forhold til andre mennesker, og at vi får en øget lykkefølelse.

Det er imidlertid ikke det hele! En uskyldige udflugt med veninderne kan virke livsforlængende! En meta-analyse gennemført i 2010 , hvor resultaterne fra 148 undersøgelser med deltagelse af i alt over 308.000 deltagere er analyseret, har vist, at personer som har stærkere sociale bånd med andre mennesker, lever længere.

I en anden analyse fra 2015, hvor der blev taget hensyn til data fra over 70 undersøgelser, konstaterede forskerne, at mangel på sociale bånd er forbundet med samme helbredsrisiko som rygning af 15 cigaretter om dagen. Psykologen William Chopik fra Michigan State University konstaterede: "Det, at man har nogle få virkeligt gode venner, har enorm indflydelse på vores sundhedstilstand og selvværd. Det er derfor en klog beslutning, hvis man investerer sin tid i venskaber, eftersom det medfører, at vi bliver mere lykkelige”.

I har vist nu tilstrækkelig mange grunde, til at sende denne artikel til jeres bekendte, og samtidigt kan I jo spørge, om de ikke har lyst til at mødes for at snakke. Det er af hensyn til jeres helbred!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x