logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Da manden så, hvem der sad ved siden af ham i flyet, følte han en vis afsky, men to timer senere var han begyndt at hade sig selv.


Vi tænker sjældent på flyvning som noget særlig behageligt - stress, angst, for lidt plads til benene, råbende børn, og oven i hatten risikerer vi en nabo i sædet ved siden af, som hele tiden brokker sig over et eller andet, og så har vi helt mistet lysten til at rejse. Og det er netop, hvad der overgik denne mand, som fløj fra London til Berlin. I sædet ved siden af sad en højrøstet og alt for venligt indstillet kvinde, der virkede, som om hun havde lyst til at føre en samtale gennem hele flyveturen (et sandt mareridt). Det værste var imidlertid, at passageren var voldsomt overvægtig, ligefrem sygeligt fed. Hans første tanke var, at han ville blive kvalt, for kvinden var så enorm, at hun ikke kunne være på sit eget sæde, og mens hendes massive overarm tydeligvis kom ind på hans ”område”, følte han mere og mere væmmelse overfor naboen. Og flyet var end ikke startet ...

Tyksakken bøjede sig ind over mig med at bredt smil, og jeg tvang et hyklerisk – ”god dag” ud af mig, mens det eneste jeg tænkte på var, at hendes vældige røv ikke ville kunne være på sædet, og at hendes enorme krop på en farlig måde nærmer sig min.

- Hej, hvordan går det? – Hun begyndte igen at sludre med mig, med et stort smil på sit enorme ansigt. Jeg lod som om, jeg ikke hørte, hvad hun sagde, og begyndte at kigge ud gennem vinduet, mens jeg bad til, at jeg ikke måtte blive kvalt under flyvningen. Jeg havde en fornemmelse af, at tyksakken sugede al ilten ind i sig. Hun var ganske upåvirket, og begyndte igen at tale:

- Hej, hvordan går det? – Jeg kiggede på hende, og havde nok vanskeligt ved at skjule min væmmelse, mens jeg mumlede et mellemhøfligt ”god dag”. Jeg var rasende ved tanken om, at jeg skulle tåle hendes dimensioner, sved og stemme igennem så lang tid, særligt fordi hun bare sludrede videre:

-Jeg hedder Laura, jeg er englænder. Og du er utvivlsomt fra Japan?

Typisk ... det er noget jeg hader. Jeg bemærkede irriteret, at jeg er fra Hong kong. Når alt kommer til alt – Japan eller Kina – hvad er forskellen? Hun snakkede upåvirket videre, som om hun var påvirket af et eller andet:

- Når vi nu skal tilbringe nogle timer sammen, må vi hellere lære hinanden bedre at kende, ikke også? – Jeg gik ud fra, at det hun ønskede at sige, var, at jeg burde lære HENDE bedre at kende. I løbet af bogstavelig talt få minutter fandt jeg ud af, at hun flyver til Berlin for at besøge venner, og at hun har tænkt sig at købe gaver til sine elever, for hun er lærer i grundskolen; hun talte hele tiden, og om jeg ønskede det eller ej, lærte jeg praktisk talt hele hendes liv at kende. Jeg svarede med usammenhængende lyde, men for hende var det vist et tilstrækkeligt bidrag til samtalen. Efter lidt tid følte jeg noget underligt.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Den tykke kvindes stemme begyndte at få mig til at slappe af. Hun var muligvis sygeligt overvægtig, men hun havde samtidigt en usædvanlig varm og behagelig stemme. Det var netop det jeg tænkte på, da en ikke alt for kvik stewardesse spurgte mig, om jeg havde plads nok. Inden jeg nåede at svare, havde Laura allerede gjort det for mig, ved at sige:

- Han burde ikke lide, blot fordi der sider en elefant ved siden af ham – Jeg kiggede undrende på hende, og den rødmende stewardesse gik videre. Uanset om jeg ønskede det eller ej, forsvandt mine forbehold i forhold til kvinden. Hun var alt for venlig, snaksaglig og selvironisk. Man kunne med det samme høre, at hun havde læst en masse, og samtidigt forsvandt smilet ikke fra hendes læber.

Efter at vi havde fået serveret en sandwich, overgik Laura sig selv. Hun trak mig selvfølgelig ind i en samtale, og det viste sig, at hun ikke blot var god til at tale, men også en fremragende lytter. Og da stewardessen kom forbi næste gang, begyndte hun at småsnakke med hende:

- Hun bestilte chokolademousse til os! – To små flyanretninger i plastik. Da Laura igen småfjantede med den tydeligt trætte stewardesse, lyste hun pludselig op, og begyndte at le. Hun hviskede ind i øret på Laura, at hun var det bedste, hun havde oplevet i dag.

Laura er en usædvanlig kvinde. Hun smitter alle med sin energi og positive holdning (ja, selv mig). Det var muligvis lidt ubetænksomt, men jeg spurgte hende, om hun aldrig havde overvejet at tage en afmagringskur. Hun var forundret over mit spørgsmål! Hun svarede, at hun følte sig godt tilpas i sin krop, så hvorfor skulle hun ændre noget som helst?

Opildnet af Lauras naturlige opførsel spurgte jeg videre. Denne gang om hun ikke var bange for sygdomme.

- Hvad for noget? Man bliver syg, hvis man hele tiden tænker på sygdom, og jeg tror faktisk på selvopfyldende profetier. Bortset fra det er alle de reklamer om slankekure og sund livsstil dybt idiotiske, jeg føler mig godt tilpas i mit skind, jeg har ikke behov for at tabe 20 kg, for at være lykkelig. I stedet for at lide på løbebåndet, foretrækker jeg at mødes med mine venner. Uanset hvad, så er jeg forsigtig med, hvad jeg spiser. Jeg går også lange ture hver dag. Og det, at jeg er større end de fleste? Sådan skulle jeg åbenbart være, sådan er det.

Laura bestilte vin (Jeg blev også fristet. Hun virker på den måde). Mens vi drak, begyndte hun at forklare mig, at hun var nødt til at værre stor, for hun havde et meget stort hjerte, og et eller andet sted skulle det jo placeres. Det argument passede perfekt til hende!

- Der er mange mennesker, som i mig kun ser en enorm fedtklump med en enorm røv og patter – jeg var lige ved at blive kvalt i vinen, for det var sådan, jeg havde tænkt for et øjeblik siden. Jeg er et fjols. – Min overvægt må ikke dominere mit liv, og bortset fra det har jeg mere energi end alle de der modeller til sammen!

Af nysgerrighed spurgte jeg, om hun var i et forhold. Det viste sig, at hun ikke havde problemer med interesse fra det andet køn, men forklarede, at hun var lykkelig gift. Og så elskede hun at rejse. Laura tænkte sig om et øjeblik.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x