logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

En italiensk farmaceut viser, hvordan man selv kan lave en åndedrætsmaske derhjemme. Se selv, hvor enkelt det er.

2020-03-14 15:40:15

Coronavirus - der er formodentligt ikke længere nogen i hele verden, som ikke ved, hvad det er ... den vækker angst, usikkerhed og ofte panik. Antallet af smittede vokser fra dag til dag. Der er også stadig flere tragiske afslutninger på sygdommen. Alle forsøger at beskytte sig selv og deres nærmeste mod sygdommen. En af de måder, man kan beskytte sig på, er at sikre ansigtet med en maske, når man opholder sig på offentlige steder, når dette ikke kan undgås. Åndedrætsmasker er som noget af det første forsvundet fra apoteker og butikker, og der kommer ikke nye forsyninger, for de går alle til sundhedsvæsnet. Hvis de stadig kan købes et eller andet sted, så har deres pris nået rene vanvidspriser.

Den italienske farmaceut Luca Somà forsøger at hjælpe sine landsmænd. Han har derfor besluttet at vise, hvordan man kan lave en åndedrætsmaske under hjemlige forhold; det tager ikke mere end to minutter. Han erkender, at det er en gør-det-selv maske, men hvis man har brug for en maske, kan den være særdeles brugbar. Hvad skal man bruge for at lave sådan en maske? I henhold til farmaceuten skal man have gazebind, gennemsigtig folie, en hæftemaskine, saks og elastikker. Effekten er et gazebind, som fuldstændig dækker for mund og næse. Farmaceuten tilføjer også, at man skal lave en ny maske mindst en gang om dagen. Andre masker, fx stof, er ikke antiseptiske, selv hvis de er vasket. Eksperterne forklarer, at masker skal skiftes hyppigt og ikke må bruges flere gange, for så gør de mere skade end gavn. Det er også derfor sådan en alternativ maske, som vi kan lave på to minutter, synes langt mere interessant.

Men husk, at den slags løsninger er midlertidige, og de skal betragtes som nødløsninger, når vi ikke har godkendte metoder ved hånden. De nedsætter risikoen, men de forhindrer IKKE smitte.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook
Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x