logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Se ubetinget, hvordan du i løbet af 5 minutter kan lave et fremragende desinficerende middel, anbefalet af Sundhedsorganisationen WHO.

2020-03-14 15:40:52

Den pludselige stigning i antallet af sygdomstilfælde som følge af coronavirus har ført til mangler i butikkerne, hvilket de fleste af os dagligt har mulighed for at overbevise os om. Førstehjælpsprodukter er nu blevet desinficerende midler til hænderne og overflader, så som håndtag, telefoner eller rattet i bilen. Når de færdige produkter mangler, kan vi klare os, ved at lave dem selv. Opskriften til produktionen blev officielt offentliggjort af verdenssundhedsorganisationen, WHO, for flere år siden. De er enkle at lave og tager hensyn til den nationale forsyningssituation, så de nødvendige remedier finder vi i ethvert hjem.

Verdenssundhedsorganisationens recept er baseret på 3 ingredienser, som i fællesskab skaber en antiseptisk væske. Den første et 96 procent ethylalkohol, med andre ord spiritus (helst ren spiritus til drikkevarer, men alternativt kan man benytte denatureret alkohol) eller det vanskeligere tilgængelige isopropanol. Her skal vi bruge en halv liter. Den anden aktive ingrediens er 2,5 centiliter 3 procent hydrogenperoxid, eller med andre ord almindelig brintoverilte, som indeholder reaktive iltforbindelser. Den sidste ingrediens er en centiliter glycerin, som forhindrer at huden udtørrer på grund af ethylalkoholen. Ovennævnte substans kan endvidere fortyndes med destilleret vand. WHO anbefaler derimod ikke tilføjelse af æteriske olier, som medfører, at det frembragte middel kun egner sig til desinficering af hænderne, og for det andet kan sådan en olie virke unødvendigt irriterende på huden. Rækkefølgen af de forskellige ingredienser skal overholdes. Det skal gøres enkeltvis, en efter en, og hver gang blander man omhyggeligt, som det ses på nedenstående film, som vi desværre ikke har fået tekstet, men man kan se, hvordan han gør. Det færdige præparat stilles væk i 72 timer, inden det bruges første gang.

Vi må heller ikke glemme, at den grundlæggende form for kamp mod bakterier og vira er hyppig og grundig vask af hænderne med vand og sæbe.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook
Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x