logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Børn har behov for kontakt med mikroorganismer, og ikke med unødvendigt antibiotika. Overdreven hygiejne kan være skadelig for børn.

2019-09-04 08:35:25

Hvis dit barn elsker at sidde i sandkassen i timevis, er der er god chance for, at det vil være mindre tilbøjelig til fedme, astma eller sukkersyge.

Mange forældre gentager i en uendelighed, at man altid skal sørge for hygiejne og rengøring. Hænderne skal vaskes hvert andet øjeblik, og så skal de helst samtidigt desinficeres med et eller andet præparat. Det viser sig imidlertid nu, at denne metode kan gøre mere skade end gavn.

To mikrobiologer - Brett Finlay samt Marie-Claire Arrieta har i deres bog "Let them eat dirt" ("Lad dem spise snavs") beskrevet, hvordan gode mikroorganismer indvirker på menneskets organisme.

Forskere har i mange år været klar over, at der inde i menneskets krop lever millionvis af bakterier, men det er først for nylig, man fuldt ud er begyndt at forstå deres indflydelse på den menneskelige organisme.

Det viser sig, at tilstedeværelsen af såkaldte gode bakterier har en særdeles positiv effekt på immunsystemet. I deres bog påviser Finlay og Arrieta, at overdreven hygiejne samt for tidligt og for hyppigt brug af antibiotika gør, at de gode bakterier ikke er i stand til at overleve i vores organisme. Det fører til hyppig opståen af sådanne sygdomme som sukkersyge, astma, tarmproblemer og endda fedme.

Undersøgelsens forfattere anbefaler derfor at give børnene en chance for at ”fange” de gode bakterier - på legepladsen eller i gården. Man bør også gøre brug af probiotika samt et ordentligt og varieret kostindtag med masser af fiberholdige råvarer. Det er også en glimrende ide at have en hund eller en kat, som ikke blot giver børnene en chance for kontakt med bakterier, men også lærer dem at have et ansvar.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Det, som Finlay og Arrieta har beskrevet i deres bog bør ikke være nogen stor overraskelse, specielt ikke for de, der er lidt ældre. Når alt kommer til alt, er generation efter generation opvokset uden brug af desinficerende sæbe!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x