logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Den udsultede 70-årige elefants krop er til gæsternes morskab dækket af et festivalkostume.

2019-08-17 09:22:01

I mange af verdens lande spiller elefanter stadig en vigtig rolle indenfor underholdning og turisme. De seneste år er det stadig oftere kommet offentligt frem, hvor høj en pris disse majestætiske dyr må betale for, at mennesker kan få tilfredsstillet deres behov for eksotiske oplevelser.

Vi har allerede adskillige gange skrevet om den tortur elefanterne gennemlever, når de bliver brugt til at bære rundt på turister. Denne gang ønsker vi at bringe historien om en elefant med en virkelig sørgelig skæbne – den måde elefanter behandles på af sin ejer er dybt chokerende.

Festivaler på Sri Lanka kan forekomme uskyldige og uskadelige for dyrene, men de billeder der er offentliggjort af Save Elephant Fundation, der beskæftiger sig med beskyttelse af elefanter, viser den frygtelige sandhed.

På billederne kan vi se den 70-årige hunelefant, Tikiiri, der er en af de 60 elefanter, der er tvunget til at deltage i Perahera festivalen på Sri Lanka. Tikiiri er svag og syg, og når man ser på den, er det tydeligt, at den også er kraftigt underernæret. Det er også derfor, dyret er blevet klædt ud i festivalkostume, sådan at turisterne ikke bemærker dens lidelser.

Som Save Elephant Fundation skriver på sin Facebook profil: "Hunelefanten må hver aften gå en masse kilometer, bare for at folk kan føle sig specielle under festivalen. Der er ingen, der ser dens benede krop og udmattelse, eftersom den er iklædt et kostume. Ingen ser tårerne i øjnene på elefanten, som er blændet af det kraftige lys, ingen ser, at den har problemer for hvert skridt, den tager, for kostumet begrænser dens bevægelsesfrihed".

Fonden stiller også et særdeles vigtigt spørgsmål: "Hvordan kan vi kalde denne ceremoni for en velsignelse eller for noget helligt, hvis vi tvinger andre levende skabninger til lidelser?"

Vi kan også gøre noget, for at hjælpe med at stoppe dyrenes lidelser. Som turister kan vi stemme med tegnebogen. Hvis vi ikke har tænkt os at betale for turistattraktioner og underholdning, hvor vilde dyr bliver udnyttet, så falder efterspørgslen efter den slags ting. Del venligst denne artikel med andre!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x