logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Mennesker i Etiopien har plantet over 350 millioner træer i løbet af blot en enkelt dag. En ny verdensrekord!!

2019-08-01 11:15:59

Verden er fuld af nedtrykkende nyheder. Vi hører hele tiden om, hvor ondskabsfuldt folk er i stand til at optræde, og særligt om, hvordan mange er ligeglade med miljøet. Forskere har i mange år alarmeret om, at vi nærmer os en sand naturkatastrofe, hvis vi ikke laver om på et eller andet.

Heldigvis ses også særdeles positive nyheder, som man læser med glæde og fornøjelse. Etiopiens statsminister Abiy Ahmed har på Twitter meddelt, at det er lykkedes mennesker i Etiopien i løbet af blot en enkelt dag at plante hele 353 millioner træer. Det er en imponerende rekord! Den tidligere rekord blev udført i Indien, hvor der i 2017 blev plantet 66 millioner træer.

Aktionen i Etiopien var virkelig enestående, og så var den glimrende planlagt. I samme anledning holdt en del kontorer, offentlige myndigheder og skoler lukket. Det var en sand festdag for miljøet. Men det var også en fremragende mulighed for at samfundet kunne udføre noget i fællesskab.

I henhold til statistik var 30% af Etiopien for blot lidt over hundrede år siden dækket af skov, mens skovarealet i dag kun udgør 4%. Årsagen til denne situation var en hastigt voksende befolkning og behovet for at inddrage arealerne til landbrugsjord.

Etiopiens statsminister ønsker ikke at standse ved denne ene kampagne; i maj har han offentliggjort et initiativ, således at der inden oktober skal plantes over 4 milliarder træer.

Det ville være fantastisk, hvis andre lande fulgte deres eksempel. Det ville hjælpe os alle, hvis vi regelmæssigt havde initiativer, som opfordrede os til at plante træer. Hvad tænker I om klimaet og træplantning.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x