logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Manden mistede synet på det ene øje, efter at have taget brusebad, uden at have taget kontaktlinserne ud. En vigtig advarsel!

2019-07-12 09:13:47

For mange mennesker er kontaktlinser et vigtigt alternativ til briller. Det er helt sikkert en stor fordel, at man med kontaktlinser kan dyrke en lang række former for sport, som man ikke har mulighed for, hvis man bærer briller. Kontaktlinser har desværre også en lang række minusser - først og fremmest behovet for at sætte dem ind og tage dem ud hver dag. Som Nick Humphreys’ historie viser, kan kontaktlinser også være årsagen til særdeles alvorlige øjeinfektioner.

Det fik den 29-årige Nick Humphreys fra Shrewsbury i England at føle på egen krop. Og desværre fandt han ud af det på den værst tænkelige måde - da det var for sent at redde synes på det ene øje.

I Nicks øje udviklede der sig en parasitær sygdom forårsaget af Acanthamoeba keratitis. Lægerne hævder, at årsagen til at sygdommen udviklede sig var, at manden tog brusebad, mens han havde kontaktlinser på. Vandet fra hanen kan være en kilde til disse amøber, og derfor bør man altid tage kontaktlinserne af, inden man tager bad. Man bør ligeledes heller ikke bruge vand fra hanen til at rense eller opbevare kontaktlinserne.

Nick erindrer i et interview: "I begyndelsen troede jeg ikke, det var noget alvorligt. Der er aldrig nogen, der har advaret mig om, at jeg skal tage kontaktlinserne ud, inden jeg tager brusebad. Der er heller ikke sådan en advarslen på æsken, og min optiker har heller ikke sagt noget om det.”

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

I marts 2018 blev Nicks tilstand forværret, og pludselig kunne han ikke se på det højre øje. ”jeg var på vej til arbejde, da jeg pludselig fuldstændigt mistede synet på højre øje. Jeg ved ikke hvordan, men det lykkedes mig at undgå at køre galt. Jeg vidste, at jeg måtte på hospitalet".

Det er desværre ikke nogen nem sag at behandle denne infektion. Gennem næsten halvandet år gik Nick sjældent udenfor sin lejlighed - smerterne i øjet var nogle gange nærmest uudholdelige. Han skulle også bruge nogle specielle øjendråber, og han havde problemer med at sove om natten.

Infektionen er nu heldigvis overstået. Som han selv siger: ”Jeg mistede 18 måneder af mit liv for noget så ubetydeligt som et bad med kontaktlinser. Hvis jeg nogen sinde får synet tilbage, vil jeg aldrig mere bruge kontaktlinser”.

Der er mange mennesker, som ikke ved, at det kan føre til en alvorlig infektion, hvis man bærer kontaktlinser, mens man tager bad eller går i svømmehal. Del venligst dette med andre!!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x