logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Kvinden advarer andre dyreejere, efter at hendes kat var lige ved at dø på grund af en saltlampe!

2019-07-12 09:14:58

Mange har set saltlamper, når de var ude og rejse, eller måske har I selv sådan en lampe. De bliver anset for naturlige ionisatorer - eller luftrensere, og lamperne blev utroligt populære i 1990’erne. Den dag i dag sælges de mange steder og står i mange hjem.

Det viser sig imidlertid, at man skal passe på, hvis man har en hund eller en kat derhjemme. I en Facebook-post kan nemlig ses en advarsel, offentliggjort på dyrehospitalet Rose Avenue Vet Hospitals profil. I advarslen kan man høre historien om katten Ruby, som fik en forgiftning, efter at den havde slikket på saltlampen. Ruby overlevede ved et mirakel forgiftningen, men denne gang var det ikke meget, der skulle være sket, før Ruby havde mistet et liv.

Når man læser kommentarerne til opslaget, kan man se, at det er en særdeles vigtig advarsel. Mange skrev, at de også havde sådan en lampe derhjemme, og deres dyr havde for nyligt haft lignende symptomer.

Læs venligst denne appel fra dyrehospitalet og del den med andre.

”EN ADVARSEL VEDRØRENE SALTLAMPER
Skrevet af Maddie Smith fra New Zealand (historien fandt sted i New Zealand, dyreklinikken First Vets):

Hvis I har en saltlampe derhjemme, så skal vi bede jer om AT OPBEVARE DEN SÅDAN AT JERES FIRBENEDE IKKE KAN KOMME TIL DEN!

Da vi vågnede op onsdag morgen begyndte vores elskede Ruby at gå rundt på en underlig måde, og den holdt hovedet i en underlig position. I begyndelsen troede vi, at den måske frøs, så vi sørgede for at den var på et lunt sted, og så tog vi som sædvanligt på arbejde. Da Clayton om eftermiddagen kom tilbage, så han, at kattens tilstand var betydeligt forværret, så han tog den med det samme med til dyrlægen. Dyrlægen var meget bekymret over kattens tilstand, og mente, at det var et neurologisk problem, da den ikke kunne gå af sig selv, ikke kunne høre eller se, og endda ikke kunne spise eller drikke. I løbet af 12 timer var dens grundlæggende sanser forsvundet. Situationen så håbløs ud.

Da resultatet af laboratorieundersøgelserne kom tilbage, så alt ud til at være i orden med undtagelse af blodet. Den havde et ekstremt højt indhold af natron i organismen. Denne saltforgiftning havde medført en hjernehævelse og som følge heraf neurologiske problemer. Ruby havde simpelt hen indtaget salt ved at slikke på saltlampen, som står i stuen (det havde vi overhovedet ikke tænkt på indtil da). Det er åbenbart noget der sker hyppigt med hunde, så det var et chok for os, men dyrlægen sagde, at det var det første tilfælde hun havde set hos katte. Saltforgiftning er USÆDVANLIG farligt for dyr, og det har meget ofte dødelig udgang. Det er et mirakel, at Ruby overlevede. Disse lamper kan gøre dyrene afhængige, og hvis de finder ud af, hvordan de smager, bliver det noget i retning af kartoffelchips for mennesker. Vi skal derfor bede om at holde de lamper langt væk fra dyr og børn.

Ruby har stadig en lang vej tilbage, inden den er helt sund og rask, men vi glæder os over, at den stadig er hos os.

Vi håber, at denne information vil vække til eftertanke over, hvor farlige disse saltlamper kan være, hvis nogen begynder at slikke på dem. Jeg ved, at den lampe ryger ud af mit hjem."

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x