logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Efter at hendes søn besvimede i en karrusel, advarer denne mor nu andre forældre.

2019-07-10 09:22:28

Det er slet ikke nogen let opgave at være forælder. Og ydermere er det en af de mest ansvarsfulde ting, man kan forestille sig. Alle forældre ønsker at sikre deres børn ordentlige betingelser, når de leger. Nogle gange opstår der imidlertid situationer, som vi ikke helt er i stand til at forudse. På Facebook har en mor besluttet sig for at dele denne historie om, hvad der skete med hendes søn. På denne måde vil hun advare andre forældre mod en potentiel fare, som er forbundet med de populære karruseller på legepladser.

På sin Facebook-post beskriver Rebecca Jordan, hvordan hendes søn sammen med en gruppe andre børn legede på den nærliggende legeplads. På et tidspunkt satte hendes søn sig på karrusellen, og andre børn begyndte at køre den rundt igen og igen. Sådan beskrev Rebecca det i sin post:

"Vores søn elsker at svinge rundt, han er også ude efter oplevelser (som alle drenge). I går legede han med en gruppe børn på legepladsen. Da han steg op på karrusellen, bad han de andre børn om at dreje den rundt (sådan som han plejede at gøre), kender I det: ”hurtigere, stærkere, drej kraftigere!” (Bortset fra at denne gang hold han hovedet udenfor karrusellen hele tiden, og han lod det fortsætte for længe; hvem kunne vide det?)”

Den bekymrede mor skriver videre, at centrifugekraften gjorde, at blodet flød op til hovedet. På de billeder, som hun præsenterer sammen med posten, kan vi se, at drengens ansigt ser ud som om, det var blevet malet med rød farve. I det hvide i hans øjne kan man også se, hvordan nogle bittesmå blodårer sprænger. Da hendes søn steg ned fra karrusellen, besvimede han med det samme. Børnene løb hurtigt hen for at tilkalde nogle voksne, og de forklarede, at drengen havde problemer med at trække vejret, og at han havde ”ondt i hjernen”.

Forældrene besluttede sig for at tage drengen med på skadestuen. Der troede sygeplejerskerne i begyndelsen, at drengens hoved var blevet maler rødt, de havde aldrig tidligere set et lignende tilfælde.

Heldigvis skete der denne gang ikke noget alvorligt med drengen. Lægerne foretog en undersøgelse af hovedet, herunder øjne og ører. Det var heldigvis ikke kommet til hjernehævelse.

Rebecca skriver i sin post: ”Gudskelov vendte alt tilbage til det normale, han havde ingen sår og der var ingen hjernehævelse. Men fra nu af vil vi være meget opmærksomme på, at han ikke drejer for meget rundt på karrusellen. Vi ønsker ikke, at folk skal gå i panik, eller at man forbyder børnene at lege med karrusellen, men vi vil gerne gøre folk bevidst om, at for voldsomme omdrejninger kan have alvorlige konsekvenser.”

Det er derfor man altid skal gøre brug af de ting, der er på legepladsen, på en fornuftig måde.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x