logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Han overlevede Holocaust, men troede, at hele hans familie var omkommet. I en alder af 102 år mødte han sin nevø. Tårerne stod ned ad kinderne!

2019-07-07 10:44:21

Under 2. Verdenskrig flygtede Eliahu Pietruszka fra Polen. Hele livet troede han, at alle fra hans familie var blevet dræbt i løbet af Holocaust. Den nu 102 år gamle mand bor i Israel, og han havde aldrig drømt om, at sådan et møde skulle blive ham forundt.

Den 66-årige Alexander Pietruszka bor i Rusland og er søn af Eliahus lillebror. For nylig gik han gennem den database, som er oprettet af Yad Vashem Instituttet. I databasen kan man finde information om personer, som overlevede Holocaust. Det var der, Alexander fandt ud af, at hans onkel lever i Israel.

Takket være hjælp fra Yad Vashem Instituttet gik man straks i gang med at forberede et møde mellem Alexander og Eliahu. I betragtning af hvor få overlevende der i dag er fra Holocaust og deres alder, er vi nok vidner til et af de sidste af den slags møder.

Eliahu kunne ikke skjule sine tårer. I de første sætninger fortalte han sin nevø, at han ikke havde kunnet sove de sidste to nætter, fordi han ventede på at de skulle møde hinanden. Se denne voldsomt bevægende optagelse og den enorme glæde der kommer til udtryk ved mødet.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook
Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x