logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Dyrlægen advarer: Det er ubetinget nødvendigt at undersøge hundenes poter, for der kan nemt sidde flåter i dem!

2019-06-25 10:39:37

Flåter er desværre et dyr, man skal prøve at undgå at komme i kontakt med. De overfører sygdomme, der kan være særdeles farlige for mennesker, så som borreliose eller hjernebetændelse (Flåt-overført Encephalitis). De er særligt farlige for liv og helbred hos de yngste.

Desværre snylter flåterne ikke kun på mennesker, men også på vores firbenede, så efter en spadseretur bør vi altid kigge grundigt på dyrenes pels, samt undersøge, at der ikke sidder en blind passager et eller andet sted.

Borreliose er en sygdom, der overføres af flåter, og den kan have alvorlige følger for liv og helbred. De første og mest karakteristiske symptomer på borreliose er den karakteristiske rødmen, som tager form af en ring. Borreliose behandles med antibiotika.

For at forebygge overførsel af sygdommen bør man hurtigst muligt fjerne flåten fra huden på en korrekt måde ved hjælp af en tang eller pincet. Samtidigt bør man sikre sig, at der ikke er nogen del af flåten, som stadigt sidder i huden. Om nødvendigt bør man konsultere sin læge.

En dyrlæge har her besluttet at dele et billede af et par hundepoter, hvor vi kan se et stort antal flåter. Han ønskede på denne måde at gøre opmærksom på, at flåterne ikke kun sætter sig på hundens ryg, men også på poterne og andre steder, så som ørerne og selv snuden. De fleste hundeejere er fuldt bevidste om tilstedeværelsen af flåter, men mange glemmer at undersøge hele hundens krop – inklusive poterne.

Efter at have set dette chokerende billede, har mange hundeejere taget et grundigt kig på deres hundes poter, og har fundet ud af, at der rent faktisk sidder flåter der. Vi skal derfor bede om at dele denne opfordring.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x