logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

I henhold til forskere, har personer, som taler til sig selv, en bedre koncentration. Nu forklarer vi hvorfor!

2019-06-15 10:06:02

Vi forbinder det ofte med psykiske problemer, når folk begynder at tale til sig selv. Det viser sig imidlertid, at det nogen gange kan være både særdeles fordelagtigt og anvendeligt. I henhold til undersøgelser, som er gennemført af forskere i Bangor Universitetet i Storbritannien, kan det være særdeles fordelagtigt for koncentrationsevnen, når man taler til sig selv.

Doktor Paloma Mari-Beffa er en af medforfatterne til undersøgelsen, som er blevet offentliggjort i Acta Psychologica, hvor man har bedt deltagerne om at udføre en række opgaver. En del af gruppen skulle gentage instruktionen for sig selv i tankerne, og en del skulle gentage instruktionerne, ved at sige dem højt.

Det viste sig, at den gruppe som talte højt, var bedre til at udføre opgaven, og det viste sig ydermere, at de fik en bedre hukommelse og koncentration i forbindelse med opgaven. Som hun forklarede i interviewet med Dr Mari-Beffa kan det, at man taler til sig selv, vidne om en højtudviklet kognitiv evne. I henhold til Dr Mari-Beffa kan forestillingen om den vanvittige videnskabsmand, som sidder og mumler for sig selv indelukket i sin egen verden, stamme fra, at personer med en genial hjerne ofte taler til sig selv, for at få hjernen til at arbejde endnu mere effektivt.

Det kan også forklare, hvorfor folk, som skal udføre komplicerede opgaver, fx sportsfolk, ofte motiverer sig selv ved at tale højt.

Så nu står det klart for os alle: Det, at man taler til sig selv, behøver absolut ikke være et udtryk for vanvid, og det kan ofte hjælpe os med koncentrationen. Prøv metoden med at gentage højt hvad du skal lave, næste gang du skal udføre en opgave, som kræver koncentration.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x