Den studerende døde umiddelbart efter at have spist spaghetti, som var tilberedt 5 dage forinden.
I henhold til portalen IFL døde en 20-årig studerende i Belgien, kort efter at have spist spaghetti , som var tilberedt 5 dage tidligere. For at spare tid og penge havde den studerende for vane at tilberede mad til hele ugen. Efter at have kogt pastaen anbragte han maden i plastikbeholdere, som senere blev opvarmet med tomatsovs, lige inden det skulle spises. Denne gang havde en af beholderne imidlertid stået udenfor køleskabet i 2 dage. Den studerende ville sikkert have smidt den ud, hvis han havde vidst det, men ved en fejl troede han, at den kun havde stået ved stuetemperatur et kort øjeblik, så han puttede den tilbage i køleskabet og spiste den nogle dage senere.
Da han spiste pastaen, som havde været udenfor køleskabet i 2 dage, konstaterede han, at den smagte underligt, men troede, at det var på grund af den nye tomatsovs. Den studerende begyndte imidlertid hurtigt at mærke tegn på forgiftning: kraftige opkastninger og diare samt ledsagende mavesmerter. Om aftenen tog han noget medicin mod mavepine og lagde sig til at sove.
Om morgenen blev forældrene bekymrede, deres søn havde ikke været på universitetet, og da de besøgte ham klokken 11 for formiddagen, var han død. Obduktionen viste, at han var død klokken 4 om morgenen, omkring 10 timer efter at have spist sit sidste måltid. Der blev taget prøver fra tarmindholdet, og her var det muligt at isolere Bacillus cereus - en bakterie, som ofte er den direkte årsag til fødevareforgiftning. Netop giften fra disse bakterier havde forgiftet den unge mands organisme. Bakterierne blev også fundet i den resterende pasta.
Det er vigtigt at huske på, at kogt pasta og ris ikke bør befinde sig udenfor køleskabet, da farlige bakterier meget hurtigt kan formere sig. Hvis maden smager underligt, er det bedre at smide den ud med det samme, end at fortryde senere.