logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Nu den 21. januar vil vi kunne se en blodig supermåne på himlen! Den næste mulighed for sådan et syn bliver først om 6 år!

Natten mellem den 20. og den 21. januar (natten mellem søndag og mandag) kommer det til et meget usædvanligt og fantastisk smukt fænomen. Vores måne vil kunne ses som en såkaldt "Supermåne". Det betyder, at fuldmånen vil befinde sig i sin tættest mulige position i forhold til jorden. Men det er ikke det hele. Fra klokken 5:41 mandag morgen begynder en ny total måneformørkelse. Den totale måneformørkelse slutter klokken 6:44, men den delvise formørkelse vil vare noget længere, nemlig fra 4:34 til 7:51.

Det betyder, at månen – hvis vejrforholdene tillader det – vil kunne ses som en såkaldt " blodig supermåne". Navnet henviser til den blodrøde farve, som månen tager i denne situation.

Det er måske værd at stå lidt tidligere op på mandag end vi plejer. Særligt fordi muligheden for at se et sådant fænomen igen først vil være til stede om over 6 år – den 7. september 2025. Det vil også være godt at have en kikkert eller et lille teleskop med sig, hvis man vil have fuldt udbytte af den smukke forestilling, naturen forbereder til os.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Nedenfor kan I se en kort visualisering.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x