logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Den sygeplejestuderende reddede et barn, som var ved at blive kvalt af et bolche. Her fik hun brug for sin viden fra timerne i førstehjælp.

Det sker hyppigt, at vi beskriver begivenheder, hvor folk har stået overfor en farlig situation, som det er lykkedes at afværge, fordi de ikke gik i panik. Vi elsker disse eksempler på hverdagens helte, som lever rundt omkring os, og som vi møder til hverdag. María López Sánchez er blot 18 år gammel og studerer til sygeplejerske, og netop hun er en af disse hverdagens helte.

María studerer til sygeplejerske. For hende var det en helt normal dag, som ikke var anderledes end så mange andre, indtil det øjeblik, da María steg ind i skinnebussen i den spanske by Granada.

Som angivet på internetsiden IES Aynadamar hørte pigen en skrig fra en af medpassagererne, som råbte om hjælp, netop som hun var ved at sætte sig. Kvindens søn var ved at blive kvalt af et bolche, og moren vidste ikke, hvordan hun skulle hjælpe drengen. "Min søn bliver kvalt! hjælp os, han er ved at blive kvalt" skreg den panikslagne mor.

De øvrige passagerer var lammede af skræk og rørte sig ikke fra deres pladser. Men María havde ikke brug for at tænke sig om to gange. Hun kom omgående til hjælp. Den 9-årige dreng var rød i ansigtet, og han holdt sig om halsen med hænderne. Hans ansigt begyndte at blive blåt.

María vidste, at hun skulle gøre brug af den viden, hun havde erhvervet under sine studier. I et interview med Anterna 3, erindrede hun, at det kun var en måned inden begivenheden, at hun havde lært at give førstehjælp.

"Jeg tænkte mig ikke om to gange. Jeg vidste, at ingen andre gjorde noget, og det var jeg vred over" – fortalte hun i et interview med lokalavisen Granada Hoy.

María anbragte barnet på knæene og gennemførte en Heimlich-manøvre. Det lykkedes hende at sørge for, at drengen gylpede det bolche op, som var skyld i, at han var ved at blive kvalt.

Den heltemodige studerende husker perfekt den dag, hvor hun lærte om førstehjælp. Hun fortalte i interviewet med Granada Hoy, at hun ikke var særlig god til det under øvelserne, men takket være disse "gik alt godt i det virkelige liv".

Den reddede drengs første ord var et "tak" til den studerende for den hjælp, hun havde givet.

María er en ægte helt. Vi håber, at hun vil komme til at bevise dette igen mange gange i løbet af sit liv. Hun vil helt sikkert blive en god sygeplejerske. Denne historie er samtidigt en lærestreg til os alle. I sådanne situationer bør vi reagere, og derfor er det godt at kende principperne for førstehjælp. Del denne historie om denne pragtfulde unge kvinde!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x