logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Derfor bør du altid holde dine bilnøgler gemt i et stykke stanniol.

I takt med den teknologiske udvikling frembringer bilproducenterne hele tiden nye nemme løsninger. En af disse nye løsninger er bilnøgler med teknologien "keyless", som af sig selv åbner bilen, så snart vi kommer tæt på den. Desværre arbejder biltyvene næsten lige så hurtigt som bilproducenterne, og de har fundet en enkel måde at anvende den nye teknologi på, når de stjæler biler. Vi skal derfor her advare mod risikoen.

Først og fremmest må vi forstå, hvordan nøgler med teknologien "keyless" fungerer. Vores nøgle er en lille radiosender, som udsender en unik kode, der bruges til at åbne vores bil. På den måde åbnes dørene. En begrænsning er nøglens rækkevidde; for at åbne bilen skal vi normalt være i en afstand af en meter fra køretøjet.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Tyvene anvendes specielle sendere, for at forlænge rækkevidden af vores nøgler. De arbejder normalt mindst to og to sammen. En person anvender udstyr til forøgelse af rækkevidden, mens den anden person samtidigt uden problemer sætter sig ind i bilen, hvorefter han kører ubemærket bort. Som angivet af den tyske motororganisation ADAC vedrører problemet de fleste nye biler, i en test som er gennemført på 22 bilmodeller fra forskellige producenter

For at sikre vores nøgler er det tilstrækkeligt med et enkelt lille trick. Hvis vi pakker nøglerne ind i stanniol, fungerer denne som en barriere, og biltyvene vil ikke være i stand til at opfange det undertrykte signal. Når vi er hjemme, kan vi derimod opbevare nøglerne i en gammel kaffedåse.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x