logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Børnelæger advarer mod at opvarme børnemad i plastikpakninger i mikroovnen.

Nu om dage er de fleste af os særdeles opmærksomme på, hvad vi spiser. Vi tæller kalorier, og sørger for en varieret diæt med et afbalanceret kostindtag. Det er klart, at vi en gang i mellem tager en bid af noget usundt, men generelt forsøger vi at leve sundt.

Det viser sig, at vi glemmer om et særdeles vigtigt aspekt i forbindelse med fødevarer. Det drejer sig om de indpakninger, som bruges til at opbevare og opvarme maden.

Dr. Leonardo Transande er direktør for børneafdelingen på det Medicinske Universitet i New York. Han er også medforfatter til en vejledning udarbejdet af den amerikanske Børnelægeforening. I vejledningen udtaler forfatterne sig om de trusler, der kommer fra kemiske forbindelser, som anvendes i plastikindpakninger.

Som Dr. Leonardo Trasande udtrykker det: "Hvis vi sammenligner mængden af mad med kropsvægten, spiser børn mere end voksne, og derfor er de udsat for en større risiko end vi". Han understreger også, at eftersom børnenes organer er i udviklingsfasen, er de langt mere udsatte for skadelig indflydelse fra kemiske substanser, særligt i forsterstadiet og som spædbørn. Bisphenoler, phthalater, nitrater og nitritter er de substanser, som gør børnelæger som Dr. Trasande mest urolig. Disse stoffer er desværre fortsat tilstede i nogen af de pakninger, som anvendes indenfor fødevareindustrien.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Eksperterne har mistanke om, at disse forbindelser kan have dramatisk indflydelse på den menneskelige organisme. De kan forstyrre skjoldbruskkirtelhormoner og det endokrine system. Ydermere kan de forstyrre hjernens udvikling, føre til overvægt og til en reduceret fødselsvægt. En af de bedste metoder til at undgå, at sådanne substanser trænger ind i vores mad, er at undgå at opvarme fødevarer, som befinder sig i plastikpakninger, i mikroovnen. Under indflydelse af varmen kan de skadelige substanser trænge fra plastikken ind i maden.

Jedna z najlepszych metod uniknięcia przenikania tych substancji do jedzenia to unikanie podgrzewania jedzenia znajdującego się w plastikowych opakowaniach w kuchence mikrofalowej. Pod wpływem ciepła szkodliwe substancje mogą przenikać z opakowania do jedzenia.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x