logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Brandfolk advarer: Derfor må man aldrig efterlade en flaske med vand i bilen.

Nogle gange er risikoen ikke så åbenlys. På de hede sommerdage er der mange af os, som går rundt med en vandflaske. Nogle gange efterlader vi flasken i bilen, og glemmer ofte alt om den senere. Der er nemlig ikke ret mange, der gør sig klart, at en flaske vand efterladt i bilen på en solskinsdag kan fremkalde en alvorlig brand. Brandfolk advarer nu om at huske på dette. Nedenfor bringes en optagelse, hvor man kan se virkningerne af sådan en flaske.

Vi ved alle, at bilen på en hed sommerdag er i stand til at nå op på voldsomt høje temperaturer i kabinen. Derfor efterlader vi selvfølgelig ikke børn eller dyr i en lukket bil på varme dage.

Det viser sig, at flasken med vand kan skabe en linse, gennem hvilken solens stråler kan forårsage betydelig skade. Som det står i den svenske avis Expressen advarer den amerikanske brandmand David Richardson mod dette: "Sollys, som trænger gennem en fyldt vandflaske, får egenskaber, som trængte det igennem en linse. På denne måde opstår stråler, som kan føre til brand."

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Brandmanden og hans medarbejdere har undersøgt, hvordan truslen fungerer i praksis. Det viste sig, at solstråler, som trænger gennem flasken, kan varme materialer op til en temperatur på 120 grader celsius. Her har den vinkel, gennem hvilken solstrålerne trænger igennem flasken, selvfølgelig meget stor betydning.

Det kom til en alvorlig hændelse, da en teknikker fra virksomheden Idaho Power Company, Dioni Amuchastegui, var til frokostpause. Han så pludselig, at der stod røg fra hans bil. Det viste sig, at den flaske han havde efterladt i bilen, fremkaldte ild i sædet. Heldigvis skete der ikke noget med nogen mennesker. Men Dioni ønsker nu at advare andre.

Dioni Amuchastegui har offentliggjort en film på sin Facebook-profil, hvor vi kan se virkningerne af at efterlade en vandflaske i solen. Det er værd at huske på advarslen, og del den venligst med andre!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x