logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Den kvindelige amerikanske trofæjæger poserer stolt foran en sjælden sort girafs afdøde krop.

Det ækle billede fremkaldte hurtigt forfærdelse i hele verden. Billedet blev offentliggjort i Africa Digest, og hører ubetinget til den slags fotografier, som det er svært ikke at forholde sig til.

Mennesket udøver desværre en enorm indflydelse på det naturlige miljø, og denne indflydelse er helt overvejende negativ. Sværindustri, transport eller kemikalier som anvendes i landbruget, alt dette er med til at ødelægge planter og dyr. Og der er flere og flere arter, som er truet af udryddelse. Dertil kommer yderligere almindelig menneskelig dumhed og forfængelighed; for på hvilken anden måde kan man betegne drab på dyr, udelukkende med det formål at tage et billede af sig selv med deres afsjælede krop?

I hele verden bliver der organiseret jagt, som har til formål at erhverve trofæer. En sådan jagt blev kronet med et billede af den kvindelige trofæjæger, som poserer foran en dræbt sort afrikansk giraf. Africa Digest offentliggjorde billedet på sin twitterprofil med kommentaren: En vild, hvid amerikansk kvinde med en del neandertalerblod kommer til Afrika og dræber en sjælden sort giraf, på grund af Sydafrikas dumhed". Man skulle ikke vente længe på særdeles konkrete kommentarer fra dyrerettighedsforkæmpere, samt fra mennesker, som simpelt hen elsker dyr.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

I henhold til The Guardian blev der i årene 2004-2014 solgt omkring 1,7 millioner dyretrofæer i hele verden. Mindst 200.000 af disse kom fra truede dyrearter. Africa Digest fortsatte sin besked med følgende ord: "Hvis vores såkaldte regeringer ikke gider bekymre sig om vores vilde dyr, så er tiden kommet, hvor vi selv tager ansvaret for dette kontinent, dets ressourcer og dets naturlige miljø … Del, Del, Del! Lad dem høre vores fælles skrig i kampen mod ødelæggelsen af Afrika. Det er vores fælles hjem.”

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x