logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Hukommelsestab på grund af stress - dette er et hyppigere fænomen end man tror.

Når vi bliver fanget i det faktum, at vi har glemt noget igen, hvorfor vi skulle til butikken, hvem vi skal have møde med i morgen eller hvad vi har sagt, begynder vi at blive nervøse for, at det kan være det første symptom på progressiv demens. Det behøver det slet ikke at være! Læger gør opmærksom på en hyppig årsag til at glemme, som vi ofte ignorerer - stress!

Få mennesker ved, at en stor effekt til at glemme under stress på kortisol. Dette hormon produceret af binyrebarken får en meget højere koncentration, end den burde, når vi er stressede. En lille og midlertidig stigning i kortisol er endog gavnlig, fordi det hjælper med at danne nye minder, men der er også ofte en kontinuerlig overproduktion, som varer i uger, måneder og endda år.

Hvad sker der i hjernen, når vi får af overskud af kortisol?

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Listen er ret lang:

- Hippocampus, som hovedsagelig er ansvarlig for hukommelse, mister "et sted" for at huske alt, som vi har brug for at huske,

- Kortisol har en negativ effekt på blodcirkulationen i hjernen, hvilket er manifesteret af en lavere mængde ilt og næringsstoffer, så vi føler os faktisk trætte og vi har svært ved at finde fakta i alle informationer vi modtager,

- mindre endorfiner, eller ... værre selvopfattelse,

- dårlig søvn eller endog søvnløshed.

Hvis du bemærker disse symptomer, herunder kontinuerligt hukommelsestab, skal du gå til lægen. Nogle gange skyldes dette manglen på vitamin B12 eller D-vitamin. Ikke desto mindre er den mest almindelige årsag til forringelsen af hukommelsen stress, så det er værd at lære at kontrollere det.

Del denne artikel med dine venner - lad dem vide, hvordan negativ stress påvirker hukommelsen.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x