logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Et effektivt husråd mod karpaltunnelsyndrom. Det virker!

Samtidigt med at vores civilisation udvikler sig, kommer der nye sygdomme. Det er et reelt problem! Mange arbejdsstillinger er forbundet med computere og mange timers hamren i tastaturet, hvilket fremmer det såkaldte karpaltunnelsyndrom. Det er en lidelse, som ikke kun rammer folk, der arbejder ved et skrivebord. Ethvert job som kræver, at hænderne anbringes i en unaturlig stilling, fremmer smerterne i hænderne. Det er også noget frisører, kosmetologer, chauffører og mange andre grupper er godt bekendt med. Det er alle sammen grupper, som dag efter dag i mange timer udfører de samme håndbevægelser. Hvilke symptomer giver karpaltunnelsyndrom?

Det primære symptom er en kraftig smerte, som opstår som følge af pres på medianusnerven, som befinder sig i håndleddet. Takket være denne er vi i stand til at bevæge hånden. Problemet opstår, når den omgivende kanal, på grund af intensiverede anstrengelser, begynder at presse på medianusnerven, hvilket medfører, at nerven svulmer op – det er derfor, der opstår smerte. De primære årsager er:

- mange timers arbejde med identiske håndbevægelser,
- vandophobning i organismen,
- overvægt,
- ledbetændelse.

Når det drejer sig om symptomerne, er det primære ubehag forbundet med en gennemtrængende smerte i håndleddene og en snurren i hele hånden, nedsat gribeevne og en decideret manglende evne til at holde genstande i hænderne. Endvidere kan hænderne ryste om natten, sammen med en følelse af varme omkring håndleddet samt kraftige smerter, der stråler til albuerne.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Heldigvis er der noget, vi selv kan gøre ved problemet, men for at undgå en smertefuld operation og genoptræning er det nødvendigt at handle, så snart vi ser de første symptomer, og helst endnu tidligere – forebyggende.

Det er værd at investere i en speciel ortose (støtte), som hjælper håndleddene til at slappe af. Lægerne anbefaler også daglig håndgymnastik - cirkelbevægelser, pres på bolde og lignende. Et glimrende råd er at fremstille en speciel salve med ingefær!

Man skal blot blande en skefuld reven ingefær med nogle dråber eukalyptusolie og mynte. Med den færdige salve foretages en blid massage af hænderne, særligt i området omkring håndleddet.

Hævelser kan ligeledes bekæmpes med et hjemmelavet middel med rosmarin. Man koger to stilke rosmarin med et glas vand, og når væsken er kølet af, dypper man en klud i vandet, og lægger den ind til det smertende håndled.

PS. Inden dette anbefaler vi at udføre en kort massage ved hjælp af cypresolie, som ligeledes lindrer hævelser.

På næste side finder I flere husråd!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x