7 produkter fra Kina, som man skal holde sig væk fra.
På verdensplan er Kina en af de største fødevareksportører, men det er primært fordi deres produkter er vanvittigt billige. Det har desværre indflydelse på kvaliteten af det, vi spiser. Hvert andet øjeblik dukker en ny skandale op med produktion eller opbevaring af fødevarer fra Kina. De kan være sprøjtet med giftstoffer, indeholde farlige toksiner og være genetisk modificeret – men det ender alt sammen på vores middagsborde. Det er værd at vide, hvad man særligt bør undgå!
1. Æblejuice
Det meste af den æblejuice, der produceres i Kina, sælges i USA og Sydamerika, men mere og mere af den når frem til de europæiske butikshylder. Hvorfor? Elementært - lave priser! Desværre indeholder den forarbejde juice pesticider, og det normalt i høje koncentrationer, hvilket er normen i al juice fra Kina.
2. Fisk
Vidste I, at hele 80% af verdensproduktionen af tilapia og torsk kommer fra Kina? Det giver noget at tænke over, når man hører, at medarbejderne på fiskeforarbejdningsfabrikkerne forbyder deres egne børn at spise disse fisk. Årsagen er, at tilapia og andre fiskearter fodres med store mængder hormoner, sådan at de kan vokse så hurtigt som muligt. Og så er det vand, de svømmer rundt i, møgbeskidt. Fiskene lever ofte af affald eller gødning, og senere spiser vi så fisken ...
3. Hvidløg
Hvidløg fra Kina er blevet særdeles populære, for de er billige, store og ser sunde ud – de er normalt perfekt hvide. Det sker under påvirkning fra kemiske midler, som de sprøjtes med. Regelmæssig indtagelse af kinesiske hvidløg kan være kræftfremkaldende.