De her små trick er nogle, alle bør kende! Nummer 8 gjorde, at mine pommes frites er blevet perfekte!
Madlavning, tilberedning af råvarer, opbevaring og velgennemtænkte indkøb er alle væsentlige handlinger, som vi alle sammen beskæftiger os med i det daglige. I den forbindelse er det værd at kende nogle smarte løsninger, som gør det muligt for os effektivt at vælge de rigtige produkter, samt at tilberede dem på en perfekt og økonomisk måde. Bortset fra de metoder vi allerede kender, er det værd at lægge mærke til flere af nedenstående; så bliver det langt lettere at tilberede fx vores drømmeburger derhjemme!
1. Bøffen til hamburgeren
Hvis du ikke føler dig sikker, når du steger bøffen til hamburgeren, så lær dette ufejlbarlige trick: lav et lille hul midt i bøffen med fingeren. På denne måde kan du følge stegeprocessen, og vælge, hvor gennemstegt, den skal være. Når kødet i midten har fået den rigtige farve, kan du på ethvert tidspunkt fjerne den fra ilden. Husk krydderier på hakkekødet, lav tynde burgere (kødet vil trække sig sammen, når det steges), lav et hul med fingeren, og lad bøffen køle af i køleskabet i 10-15 minutter, inden den steges. Derefter lægges den på en varm pande eller grill, og når hullet i midten får farve nedefra vendes bøffen. Herefter anbringes ost, men sådan at hullet stadig kan observeres. Når det kan ses, at hele bøffen har taget den rigtige farve, fjernes kødet.
2. Udskæring af tør- og lagkager
For at skære et flot stykke kage med creme bør du altid have en lille beholder med varmt vand, hvor du dypper kniven hver gang, inden du skærer kagen. Så vil skæreprocessen gå effektivt, uden at du ødelægger kagens struktur eller form.
3. Sød og sur citron
Citroner smager ikke altid som citroner, og hvis du er ude efter virkeligt sure citroner, bør du vælge dem, som har tynd skal. Jo tykkere skallen er, jo mindre surhed.