logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

De nyeste undersøgelser af effekten af elektroniske cigaretter forskrækker forskerne.

Ryger du elektroniske cigaretter i stedet for de almindelige, på grund af de skadelige substanser som befinder sig i "den rigtige vare"? Det viser sig, at elektroniske cigaretter kan være lige så skadelige for helbredet.

Karolinska Instituttet i Stockholm har gennemført en undersøgelse på en gruppe af 15 raske personer, som aldrig har røget. Resultatet var hårrejsende. Det viste sig, at rygning af elektroniske cigaretter havde enorm indflydelse på organismen, og følgerne kan endda være dødelige!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Eksperimentet viste, at blodtrykket stiger betydeligt 30 minutter efter at forsøgspersonerne havde røget en elektronisk cigaret, og blodårerne udvidede sig i et farligt omfang og blev "stive". Resultaterne af undersøgelsen betegnes indtil videre som indledende, men har allerede nu forskrækket forskerne. De stive blodårer hos forsøgspersonerne viste sig at være langt mere alvorlige hos forsøgspersoner, som røg elektroniske cigaretter med nikotinholdige væsker, end hos de som røg med 0% liquid. Resultaterne bekræftes af Magnus Lundback, medarbejder ved universitetshospitalet i den svenske by Danderyd, som er i gang med at udføre lignende undersøgelser.

Eftersom eksperimentet antyder, at den største fare ved rygning af elektroniske cigaretter er nikotinindholdet, er det netop begrænsningen at dette, som kan redde liv og helbred for rygerne.

Vi undersøger, om konstant påvirkning fra nikotin kan have langtidsholdbar indflydelse på, hvordan arterierne fungerer, for det vil kunne føre til dødelige komplikationer - forklarer doktor Lundback.

Enhver af os er selvfølgelig voksen, og vi bestemmer, om vi vil kæmpe med afhængigheden. Producenterne af elektroniske cigaretter har længe baseret deres marketingstrategi på at hævde, at de er et sundere alternativ til traditionelle cigaretter. Disse undersøgelser viser imidlertid, at det ikke behøver være sandheden. Del disse informationer med familie og venner på Facebook, som ryger almindelige eller elektroniske cigaretter.Kilde: European Lung Foundation

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x