logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Advarsel Blot nogle få frugter til en hund, han give en dødelig forgiftning. Læs ubetinget!

Noget af det foder vi har derhjemme, kan være en dødelig trussel for vores hundes helbred. Derfor er det meget vigtigt at vide, hvilke ingredienser vi aldrig nogensinde bør give vores vovser.

Der er rigtig meget information om, hvad hunde bør spise, og hvad der ikke bør indeholdes i deres madplan. Det er svært at være orienteret om alt. Man har længe vidst, at chokolade og løg var farligt for hunde. Imidlertid var der for nylig nogen som fortalte mig, at rosiner og vindruer også kan virke som en kraftig gift på hunde.

Jeg gik hjem og tjekkede de informationer, jeg havde fået, og det viste sig at være rigtigt. Derfor har jeg besluttet at dele dem med jer, for at advare andre hundeejere. Læs venligst dette, og del det med andre, som elsker dyr, sådan at de får det at vide!

Det viser sig, at det ikke er væsentligt, om det er røde eller blå druer, med eller uden kerner, eller om de er tørrede (rosiner). Hunde bør ikke spise vindruer eller produkter, som stammer fra disse frugter (fx marmelade med druesaft).

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Vindruer og rosiner kan føre til alvorlige og akutte nyreproblemer hos hunde. Selv en lille mængde kan fremkalde forgiftning.

Hundens størrelse og alder er ligegyldig. Alle hunde kan blive forgiftet ved at spise vindruer. Vindruer eller vindruesaft er ofte en ingrediens i forskellige produkter, fx kager, og derfor skal vi være opmærksomme på, hvad vi giver vores hunde.

Det er endnu uvist, hvilke stoffer i vindruerne der fremkalder forgiftning. Vi ved imidlertid, at der er eksempler på forgiftning efter indtagelse af blot 4 vindruer. I tilfælde af rosiner er 3 gram af dem pr. kilo kropsmasse tilstrækkelig, til at fremkalde en alvorlig forgiftning.

Hvordan konstaterer man forgiftning?

De typiske symptomer, som forekommer i tilfælde af vindrueforgiftning, er træthed, opkast, tynd mave og mavepine. Hunden kan ligeledes miste appetitten. Normalt fremkommer symptomerne nogle timer efter at have spist frugterne. I tilfælde af forgiftning skal man så hurtigt som muligt bringe hunden til dyrlægen, da akut nyrestop kan være dødeligt for den.

Del venligst denne advarsel, så alle hundeejere får at vide, hvor farlige vindruer og rosiner er for deres hunde.

Kilde: Wikipedia

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x