Disse 7 fødevarer frigør farlige substanser under genopvarmning. Jeg ville aldrig have mistænkt produkt nummer 4!
Derhjemme laver vi ofte måltider til flere dage i træk. Takket være dette er det tilstrækkeligt at opvarme retten næste dag, og så er vi klar. Nogen gange har vi også lidt rester, efter at have haft gæster eller efter højtiderne. Vi ved alle, at man ikke bør lade mad gå til spilde. Det er imidlertid meget vigtigt at vide, hvilke produkter der kan true vores helbred, hvis de genopvarmes. Nedenfor præsenterer vi en liste over 7 produkter, som efter genopvarmning kan være skadelige for vores helbred.
1) Madolie - Under fornyet stegning i olie opstår nogen meget giftige afarter af fedtsyre, kaldet transfedtsyrer. De har en særdeles negativ indflydelse på lipidomsætningen i organismen, men de kan også være med til at fremkalde cancer. Vi bør derfor aldrig bruge stegeolie mere end en enkelt gang.
2) Svampe - Det er bedst at spise dem med det samme efter tilberedningen, eftersom der under genopvarmning kan opstå skadelige kemiske forbindelser. Efter at have tilberedt dem er det derfor bedst at opbevare svampene i køleskabet, og spise dem i løbet af en enkelt dag.
3) Kartofler - Kartofler kan indeholde bakterier af Clostridium-typen, som kan producere pølsegift, og i forbindelse hermed give forgiftning. Mens man tilbereder kartoflerne dør disse bakterier, der kan imidlertid fortsat være sporer af dem tilbage. Når det drejer sig om kartofler er det særdeles væsentligt, hvordan de opbevares fra første tilberedning og indtil genopvarmningen. Hvis de ikke opbevares i køleskabet, kan bakterierne på ny forplante sig ved stuetemperatur.