logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

Forældrene til den afdøde pige appellerer til alle, som passer børn. Vær opmærksom på popcorn!

I henhold til American Academy of Pediatrics er kvælning en af hovedårsagerne til dødelige ulykker hos børn under tre år. Det, som er farligt for børn, er primært små genstande, men også nogle typer fødevarer, så som popcorn eller vindruer. Den historie, som du præsenteres for om et øjeblik, er desværre et eksempel på, hvad der kan ske med børn, når noget sætter sig fast i den gale hals. Mirrands forældre ønsker at råbe andre forældre op, og beder om at dele denne historie. .

Mirranda var en sund og rask to år gammel pige. På sin mors fødselsdag fik Mirranda popcorn i den gale hals. Forældrene gik i panik, men tilkaldte omgående en ambulance og gik i gang med at give hende førstehjælp. Desværre havde popcornene sat sig fast dybt nede i pigens åndedrætsorganer, hvilket forhindrede hende i at trække vejret. Inden ambulancen ankom, holdt pigens hjerte op med at slå. På trods af dette lykkedes det lægerne fra VCU Medical Center hospitalet at genoplive hende. Desværre var den videre prognose ødelæggende. Mirranda havde fået en uoprettelig hjerneskade. Med tiden forværredes også nyrernes funktion, og til sidst døde pigen.

Efter denne enorme tragedie gør familien hvad den kan, for at gøre andre forældre og pædagoger bevidst om risikoen for kvælning. De mest udsatte er børn i alderen indtil 3 år. Lige som Mirrandas familie håber vi, at denne information når frem til så mange mennesker som muligt. Del venligst denne historie.

Inden vi slutter artiklen, vil vi gerne give et par råd om, hvordan man kan undgå lignende oplevelser:

- Giv ikke børn fødevarer, som de let kan få galt i halsen - Det drejer sig om store stykker kød, ost, slik i fast form, popcorn eller vindruer.

- Vær altid sammen med barnet, mens det spiser. Det lyder som sund fornuft, men barnet bør ikke gå, løbe eller tale, mens det spiser.

- Skær maden ud i små stykker - man kan også servere kød, som er blendet med grøntsager

- Kig opmærksomt på barnets legetøj - smådele kan knække af legetøjet, og være en trussel mod barnet. Prøv at sørge for at små genstande (særligt batterier og mønter) opbevares utilgængeligt for børn.

- Lær og husk, hvad man skal gøre, hvis barnet får noget i den gale hals. - det anbefales at tage et førstehjælpskursus.

Det dette med andre!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne