Vi har her en opskrift til jer på salat med selleri, en ideel ret til slankekuren!
Der er to slags mennesker – nogen elsker smagen af selleri, og den anden kan simpelt hen ikke udstå den. Jeg hører personligt til kategori nummer to, men det er formodentligt på tide at overvinde sig selv, og tage fat i selleri lidt oftere. Effekterne ved regelmæssigt indtag af denne grøntsag af utrolige.
Lad os begynde med, hvordan man vælger den bedste selleri. Den skal være skinnende, tyk og have en lysegrøn farve. Vælg aldrig selleri, som er blød eller har en hvidlig farve.
Hvis den pakkes ind i fugtig køkkenrulle og gemmes i køleskabet, vil den holde sig frisk i 3-4 dage. Og frisk selleri er en sundhedskilde!
For det første bekæmper selleri betændelse. Det er en rig kilde til protein og næringsstoffer, og også antioxidanter. Den hjælper med at regulere mængden af mineralske salte i vores organisme, samtidigt med at den renser organismen for toksiner. Selleri indeholder kostfibre, C- og E-vitaminer, kalk, natrium og kalium.
Selleri er din partner i kampen om en slank skikkelse! Takket være de nævnte kostfibre, og også den enorme mængde naturlige olier, reduceres fedtvævet, og sulten tilfredsstilles for en lang periode. Det er også værd at putte selleri i smoothien – det gør, at vi hurtigt taber de overflødige kilo.