logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

De studerende regnede hende for at være rengøringsassistent. Det, som deres underviser opdagede, gav alle noget at tænke over.

I teorien skal skoler og universiteter ikke bare lære os praktisk viden og give os nogle konkrete kundskaber, men også hjælpe med at formidle gode værdier. Er det også sådan i praksis? Det viser sig, at alt afhænger af underviseren! En vis medicinsk professor besluttede at vise sine studerende, hvordan de i fremtiden burde behandle deres patienter, eller egentligt alle, som de mødte på deres vej gennem livet.

Der er ikke nogen studerende, som bryder sig om pludselige prøver. En underviser fra et vist polsk Medicinsk Universitet elskede denne type overraskelser, men denne gang tilføjede han et enkelt, atypisk spørgsmål. Han ville gerne have, at de studerende skrev.... fornavnet på den dame, der gør rent i deres auditorier.

De studerendes reaktion var forskellig. Nogle så ud som om de ikke troede deres egne øjne, da de kiggede på spørgsmålet, og nægtede at tro på at de kunne miste point på den konto. Andre overvejede, hvorfor professoren spurgte om den slags ting, og nogen begyndte endda at le. Den modigste studerende stillede imidlertid det spørgsmål højt, som de alle i stilhed sad med: Det sidste spørgsmål har ikke noget med testen at gøre, vel? Underviserens svar overraskede alle.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Professoren svarede med en streng mine, at spørgsmålet selvfølgelig er relevant, og at der vil blive givet punkter for dets besvarelse. Og senere gav han de studerende en ægte lektion i livet ved at sige:

I jeres professionelle liv vil I komme til at møde forskellige mennesker. Hvert enkelt af disse mennesker vil på sin egen måde være vigtige. Alle har ret til anerkendelse, en venlig hilsen og et smil.

Det er vigtigt at gøre folk klart, at alle bør behandles med værdighed. Det er alt for ofte vi glemmer at sige god dag til en person, som gør rent på trappen eller til et bud.

PS. Rengøringsdamen hed Maria til fornavn. Gæt, hvor mange studerende var i stand til at give det rigtige svar.

En sådan lektie i ydmyghed vil gøre godt for os alle, ikke sandt?

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne