logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Manden tog afsted til en date med en anden kvinde, men han havde ikke regnet med, hvordan det ville påvirke ham.

Efter 21 års ægteskab bad min kone mig om, at jeg tog en anden kvide med til middag og i biografen. Hun sagde: "Jeg elsker dig, men jeg ved, at den anden kvinde også elsker dig, og ønsker at tilbringe lidt tid sammen med dig."

Den anden kvinde, som min kone ville have jeg skulle gå ud med, er min mor, som har været enke i 19 år. På grund af mit job og familieforpligtelser – vi har tre børn – har jeg kun kunnet besøge hende nu og da. Den aften ringede jeg til hende, for at invitere hende til middag og i biografen.
"Hvad er der sket? Er der noget galt?" – spurgte hun. "Jeg syntes, det kunne være hyggeligt at tilbringe lidt tid sammen," svarede jeg. "Kun os to."
Hun overvejede det et kort øjeblik, hvorefter hun svarede: "Fint! Glimrende ide."

Den følgende fredag følte jeg mig lidt stresset, da jeg tog hen til hende. Hun havde flettet håret, og hun havde den samme kjole på, som hun tog på, sidst hun holdt bryllupsdag. Hendes smil var klart som en engels. "Jeg har fortalt mine venner, at jeg skal ud med min søn – de var imponerede," fortalte hun, mens hun steg ind i bilen. "De sidder på nåle, for at få at vide, hvordan det var."

Vi ankom til restauranten, som måske ikke var specielt elegant, men til gengæld særdeles hyggelig og sympatisk. Mor tog mig under armen, som var hun førstedame. Da vi sad ned, måtte jeg læse menuen for hende, for hun kunne kun læse ting, som var skrevet med stor skrift. Midt i menuen løftede jeg øjnene, og bemærkede, at mor kiggede på mig. Hun smilede nostalgisk. "Da du var lille, var det mig, som måtte læse menuen højt for dig," sagde hun. "Så er det på høje tid, jeg giver det tilbage," svarede jeg.

Under middagen havde vi en rar samtale – egentligt ikke noget specielt, men vi fik indhentet noget af det, som vi manglede at tale om, og fortalte hinanden om de nyeste ting, som var sket i vores liv. Vi sludrede så længe, at vi mistede filmen. Da vi kom hjem til hende, sagde hun: "Jeg går gerne ud med dig igen, men kun hvis du lader mig invitere." Det accepterede jeg.
"Hvordan gik jeres middag for to?" spurgte min kone, da jeg kom hjem.
"Særdeles hyggeligt. Langt bedre, end jeg havde forventet," svarede jeg.
Nogle dage senere døde min mor af et hjerteanfald. Det skete så pludseligt, at jeg ikke havde en chance for at foretage mig noget. Nogen tid senere modtog jeg en kuvert med en kopi af regningen fra den samme restaurant, hvor jeg havde haft mor med til. På et notat som sad ved siden af, stod der: "Jeg har forudbetalt denne regning. Jeg var ikke sikker på, om jeg ville nå det. Ikke desto mindre har jeg betalt et måltid for to – til dig og din kone. Jeg tror ikke du forstår, hvor meget den aften betød for mig. Jeg elsker dig, søn!"
I dette øjeblik forstod jeg pludselig, hvor vigtigt det er i tide at sige "jeg elsker dig," og at give dem, som man elsker, den tid de fortjener. Der er ikke noget i livet, der er vigtigere end familien.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Del denne smukke historie med andre!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x