logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Den 17-årige pige døde pludselig af et toksikologisk chok. Nu advarer hendes mor andre mod at bruge tamponer!

2020-01-17 15:46:34

Det er en ufattelig tragedie, når man mister sit barn. Maëlle var blot 17 år gammel, var glad for livet, elsket af sin familie og populær blandt sine jævnaldrende. Desværre blev hendes liv pludselig afbrudt, og alt peger på, at årsagen var anvendelse af tamponer.

Maëlle boede i byen Somzee i Belgien. Hendes mor, Laurence Hennuy, har beskrevet hendes historie på de sociale medier, og har også delt den i avisernes spalter, da hun ønsker at advare andre kvinder og teenagere mod en lignende skæbne.

Selv om hendes post er kort, er den fyldt med følelser. Laurence beskriver tabet af sin datter på følgende måde:

"Vores 17-årige Maëlle, en fremragende sportsudøver, fuld af liv og ideer, er netop gået bort, mindre end 48 timer efter at der indtraf et septisk chok fremkaldt af tamponer, og efter at en læge havde undersøgt hende allerede 5 timer efter fremkomsten af de første symptomer. Det er ikke acceptabelt.

Maëlle kendte til faren og var derfor særdeles agtsom. Det sparede hende imidlertid ikke ... og nej ... det er ikke noget, der kun sker for andre mennesker.

Så jeg beder indstændigt, kære piger og kære kvinder, om at I tænker på jeres sikkerhed, og del først og fremmest disse informationer med andre, sådan at Maëlles kan være med til at forhindre lignende tilfælde ..."

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Toksikologisk chok er en alvorlig livstruende forgiftning, som oftest fremkaldes af toksiner, der produceres af stafylokok-bakterier. Det er en sygdom, som primært berører kvinder under menstruationen, og den er ofte forbundet med anvendelsen af tamponer. Til symptomerne henregnes: Høj temperatur (over 38,9 grader C), udbredte plettede hudinfektioner, nedsat blodtryk samt symptomer i de indre organer: Opkast, diarre, muskelsmerter, infektion i slimhinderne, svimmelhed, thrombocytopeni , øget levertal.

Hos Maëlle udviklede sygdommen sig lynhurtigt. Mandag aften opstod der feber og opkastninger. Tirsdag morgen diagnosticerede lægen maveinfektion og betændelse i tarmen. Pigen blev indlagt på hospitalet, hvor diagnosen blev bekræftet. Til sidst blev Maëlle ført til intensivafdelingen. Lægerne vidste nu, at årsagen til pigens tilstand var et toksikologisk chok. Desværre var det da for sent for Maëlle.

Maëlles familie beder nu om at vi deler hendes historie for at advare andre piger og kvinder mod denne farlige sygdom. Vi skal også bede om at være særlig opmærksom på symptomer, som kan pege på et toksikologisk chok. Hvil i fred, kære Maëlle.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x