logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Orangutang-moren får sin bortførte unge tilbage. Dens reaktion gør, at alle får tårer i øjnene.

En mors møde med sit barn efter en adskillelse er altid et rørende øjeblik, som ofte giver tårer i øjnene. Og det selv om mor og barn hører til dyreriget.

Orangutangen Clara nedkom for nylig med en unge, som fik navnet Clarita. Siden den kom til verden har Clara været særdeles omsorgsfuld i forhold til sin lille datter. De lever begge på et center, som beskæftiger sig med hjælp til orangutanger - Nyaru Menteng Orangutan Rescue Center i Borneo. Centeret sikrer hjælp til orangutanger, som har behov for dette.

En dag blev Clarita desværre bortført af en dominerende han, og blev ført ind i junglen. Adskillelsen mellem mor og datter varede en hel uge. Heldigvis lykkedes det for Borneo Orangutan Survival Foundation at få Clarita tilbage, så hun kunne føres sammen med moren.

I begyndelsen var der tvivl om, hvorvidt moren ville acceptere at få ungen tilbage. Det er derfor man på optagelsen kan se, hvordan plejeren, som giver Clarita til Clara, var voldsomt nervøs. Der var nemlig en stor chance for, at Clara ville afvise ungen. Afvisning kan for eksempel ske, hvis moren ikke genkender sit afkom. Heldigvis genkendte Clara sin lille datter.

Se blot det bevægende øjeblik, hvor Clarita kommer tilbage til Clara. Vi er lykkelige for at se, at historien har en så lykkelig afslutning.

Her vil vi imidlertid også gerne henlede opmærksomheden på et væsentligt problem, som også vedrører orangutangerne. Deres naturlige miljø har altid været de tropiske skove på øen Borneo. Over de sidste 20-30 år har menneskelig aktivitet dog gjort, at det meste af disse skove er forsvundet. Hvis vi ikke gør noget for at standse nedbrydningen af naturen, kan disse majestætiske dyr for altid forsvinde fra planeten.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook
Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x