logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Mange mennesker har fået konstateret bygningsfejl på et øje, efter at de har set dette billede, som er blevet et hit på Internettet.

De fleste af os er klar over, at der er mennesker som ikke ser så godt fra lang afstand (nærsynede), og som derfor må have passende briller eller kontaktlinser. Vi er også klar over, at der er nogen, som har problemer med at se tæt på (langsynede). Der er også personer, som ikke er så gode til at adskille farver.

Der eksisterer imidlertid endnu en synsforstyrrelse, som mange mennesker ikke har hørt om, og som kan give problemer med korrekt syn. Det er bygningsfejl på øjet.

”Unsual Facts” er en twitter-profil, som offentliggør forskellige almene forhold, offentliggjorde for nylig et billede, som laver en sammenligning af, hvordan folk med bygningsfejl ser verden i forhold til de, som har korrekt syn. De havde vist ikke selv ventet, at den lille post ville give sådan en reaktion på Internettet. Men det var netop fordi, at mange mennesker først blev klar over, at de havde bygningsfejl, efter at de havde set sammenligningen på Twitter. Under den originale post var der mange mennesker, som havde skrevet, at de hele deres liv havde troet, at det de så, var normalt.

Se selv denne sammenligning - sådan ser en person med bygningsfejl (til venstre) og en person med normalt syn (til højre).

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

I henhold til Patienthåndbogen medfører bygningsfejl (astigmatisme), at lyset fokuseres på punkter foran og/eller bag nethinden i stedet for på selve nethinden, hvilket gør, at synsindtrykket kan blive uskarpt og forvrænget. Hornhindens krumning er udfaldet, hvilket gør, at lyset ikke koncentreres på et sted. Derfor kan personer med bygningsfejl se et uklart billede i den ene retning.

Den originale post er blevet et sandt hit på Twitter. Glimrende information. Enhver motivation til at få undersøgt synet er noget positivt.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x