Forskere erklærer, at daglig indtagelse af chokolade stimulerer hjernen.
Vi har glimrende nyheder til alle de, som elsker chokolade. Det er ikke bare en fremragende lækkerbisken, men i henhold til de nyeste undersøgelser har chokolade en positiv indflydelse på hjernen.
Chokolade forekommer i en enorm mængde forskellige former, smage og typer. Det er en vigtig ingrediens i mange fremragende deserter og lækre kager. Der er mange mennesker, som ikke kan forestille sig tilværelsen uden chokolade; - og hvor vi forstår dem.
Forskere fra Universitetet i L'Aquila i Italien har fundet ud af, at regelmæssig indtagelse af chokolade har en positiv indflydelse på hjernens funktion og forebygger hjernesvækkelse.
Chokolade er en glimrende kilde til antioxidanter, herunder blandt andet flavonoider. Det er netop den gruppe kemiske forbindelser, som er ansvarlig for en forbedret koncentration og effektiv optagelse af kommunikation i hjernen.
"Regelmæssig indtagelse af kakao og chokolade kan have en positiv indflydelse på hjernens funktion" - skriver den ansvarlige for undersøgelsen, Valentina Socci, i en artikel offentliggjort i "Frontiers in Nutrition".
”Der opstår nogle potentielle bivirkninger ved kakao og chokolade”, tilføjer Socci. ”Der er forbundet med mængden af kalorier i chokoladen samt visse supplerende kemiske forbindelser, som opstår i kakao, så som theobromin og koffein, og også de tilsætninger der findes i chokoladen, så som mælk og sukker”.
Det er klart, at når du vælger dessert, skal du også tage hensyn til indholdet og hvor mange kalorier, den indeholder, men det viser sig, at indtagelse af chokolade kan have en særdeles positiv indflydelse på vores helbred! Vi venter på at høre hvad I synes om chokolade?
Vær lidt sød ved dine bekendte og del disse gode nyheder med dem!