logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

En filmaften i familiens skød ændrer sig til en kamp om livet. Nu advarer forældrene andre mod at give børnene popcorn.

Nicole Godard er mor til tre børn. Det sker hyppigt, at hele familien organiserer en filmaften om lørdagen. Efter en sådan filmaften kom hendes yngste søn, Nash, desværre på hospitalet, og måtte opereres. Heldigvis endte det hele godt, og Nash er ikke længere i en livstruende situation, men Nicole delte en advarsel på Facebook, som indtil nu er blevet delt 140.000 gange. Nashs' mor fortæller heri, hvad der fremkaldte sønnens sygdom.

I løbet af den omtalte aften gav Nicole som sædvanlig lidt snacks til børnene - popcorn. Hun havde ingen ide om, at denne uanseelige snack kunne være årsag til så mange problemer. Mens de så film, fik Nash noget galt i halsen, men det gik heldigvis hurtigt over, og alle troede, at drengen havde slugt de popcorn, som han havde fået i den gale hals.

Således beskrev Nicole det i sin post: ”Det eneste, vi observerede, var hoste, som begyndte efter at han havde fået noget i den gale hals. Den næste dag var der ikke noget i vejen med ham, han havde blot en underlig hoste, som gjorde mig en smule urolig. Jeg gik ud fra, at det måske var begyndelsen på en forkølelse.”

Mandag aften begyndte Nash at få feber, hvilket bekræftede Nicole i sin overbevisning om, at der var tale om forkølelse. Hun gav ham et febernedsættende middel. Men da han begyndte at få problemer med at trække vejret, tøvede Nicole ikke et øjeblik. Hun vidste, at der var noget galt. Hun tilkaldte en børnelæge, som omgående henviste barnet til hospitalet. Der gennemførte lægerne en gennemlysning af lungerne, og det viste sig, at Nash skulle have gennemført en bronkoskopi.

Under indgrebet udtog lægerne 6 fragmenter fra popcorn fra Nashs' lunger. Fremmedlegemerne fremkaldte en betændelsestilstand i lungerne, og det førte til lungebetændelse. Der kom så meget sekret, at lægerne ikke var sikre på om du havde fjernet alle fremmedelementer, og om de ikke ville være nødt til at gentage indgrebet nogle dage senere. Og rent faktisk var det sådan det forholdt sig - 2 dage senere måtte Nash igen igennem en bronkoskopi. Denne gang lykkedes det dog at fjerne de sidste rester af popcornene.

Nicole advarer andre forældre: "Jeg modtog en lektion om, at man ikke bør give popcorn til børn under 5 år. Jeg hader at skulle forklare mig selv, men Nash er vores tredje barn, så nogle gange overvåger vi ham ikke så grundigt og overholder ikke alle forbud og påbud, sådan som vi gjorde med det første barn."

Vi skal huske på, at børn under 5 nemt kan få maden galt i halsen, og det drejer sig især (men ikke kun) om popcorn, nødder og vindruer. Del venligst denne besked fra Nicole med andre

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x