logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Skovbetjentene fandt et et-måneder gammelt næsehorn, som hylede af smerte ved siden af sin mor, der var blevet dræbt af krybskytter.

Sådanne historier gentager sig hvert år, og desværre ses der ikke nogen ende på krybskytteriet.

Det er særdeles sørgeligt, at adskillige arter er blev skubbet ud i nærheden af udryddelse, blot fordi en del af deres krop udgør et trofæ for syge mennesker. Således forholder sig også med det hvide afrikanske næsehorn, hvis horn anvendes i fjernøstlig medicin, blandt andet som et potensmiddel.

Denne historie er imidlertid helt usædvanlig sørgelig, eftersom krybskytterne ikke kun dræbte et hun-næsehorn, men først og fremmest moren til en et måneder gammel kalv. Samtidigt sårede de det lille næsehorn alvorligt, og efterlod det til at dø.

Den 20. maj 2018 blev skovbetjentene i nationalparken Kruger informeret om, at nogen havde hørt skud i parken. De tog omgående hen til stedet, og som de havde regnet med, stødte de på resultatet af den nylige jagt, som krybskytterne havde organiseret.

Ved siden af det døde hun-næsehorn lå den lille kalv, som stadig kaldte på sin mor. Da de hørte dens hyl, blev betjentene dybt bevæget. Som den nuværende dyrepasser udtrykker det: "den ønskede instinktivt at være hos sin mor, og krybskytterne sårede den uden tøven eller skrupler, så den ikke kunne forstyrre dem, mens de skar morens horn af".

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Det kun et måneder gamle næsehorn blev bragt til det nærmeste center, som tager sig af vilde dyr, og samtidigt hjem for forældreløse næsehorn: Care for Wild Rhino Sanctuary. Det viser sig, at dyret har sår efter at være blevet såret af en machete, afskårne horn og en alvorligt skadet fod.

Dyrepasserne kalder den lille for Arthur. Efter en operation er dyret heldigvis ved at komme til sig selv, og har det nu langt bedre. Desværre savner det stadig sin mor, og er ikke i stand til at forstå, at hun ikke kommer tilbage. Når det lille næsehorn kalder på sin mor, kan dyrepasserne føle dets sorg og smerte gennem marv og ben.

De små næsehorn tilbringer normalt de første tre et halvt år med moren, som lærer dem alt det, de har brug for at kunne. For det lille næsehorn, som har fået navnet Arthur, bliver det derfor en særdeles vanskelig tid.Det er vanskeligt at forstå, hvordan man kan opføre sig så brutalt og ondskabsfuldt. Del venligst denne post, hvis du også synes, vi bør gøre mere for at standse krybskytteri!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x