logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Forskning bekræfter: venstrehåndede er klogere end højrehåndede.

Tilhører du den lille del af befolkningen, som ikke er højrehåndet? Nye undersøgelser viser, at venstrehåndede i realiteten har lettere ved at løse vanskelige opgaver end højrehåndede. I det mindste hvis det drejer sig om matematik..

I henhold til undersøgelsen er det kun 10-13% af befolkningen, som ikke er højrehåndede, mens en meget lille andel anvender begge hænder på samme måde.

Venstrehåndede har siden de tidligste tider været et emne for mytedannelser. I visse perioder har man endda forbundet venstrehåndethed med forbrydere!

Der er imidlertid masser af eksempler på venstrehåndede, som har haft usædvanlige talenter; Albert Einstein, Marie Curie, Nicola Tesla, Mozart, Mark Twain samt Leonardo Da Vinci, for blot at nævne i flæng!

Forskere har været fascineret af det faktum, at så mange højt begavede mennesker er venstrehåndede, og de satte sig derfor for at undersøge fænomenet. Det viser sig, at venstrehåndede har en mere veludviklet højre hjernehalvdel, hvilket er den del af vores hjerne, som b.la. er ansvarlig for rumlig forestillingsevne. De har lettere ved i deres fantasi at behandle tredimensionelle figurer. Endvidere har de en bedre udviklet hjernebjælke – den del i hjernen, som forbinder de to hjernehalvdele, hvilket antyder, at der muligvis finder en hurtigere informationsudveksling sted mellem de enkelte dele af hjernen.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Det blev besluttet at undersøge sammenhængen mellem venstrehåndethed og evnen til at løse matematiske problemer. Med henblik herpå blev der gennemført en serie undersøgelser af 2300 elever i grundskolen og på gymnasier. Det viste sig, at når det drejer sig om de mere vanskelige problemer, klarer venstrehåndede sig betydeligt bedre end de højrehåndede kammerater. Denne sammenhæng var særlig tydelig hos mænd. Interessant nok bemærkede forskerne ingen forskel i resultaterne, når forsøgspersonerne skulle løse enkle opgaver. Endnu mere interessant er det, at de elever som erklærede, at de bruger højre hånd til ALLE opgaver, havde dårligere undersøgelsesresultater end de, som var moderat højre- eller venstrehåndede.

I kan nu dele denne viden med alle venstrehåndede!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x