logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Alt hvad du har brug for at vide om blodpropper hos kvinder.

År for år vokser antallet af ofre for hjerte-kar sygdomme, hvilket særligt påvirker kvinder. Ofte bagatelliserer kvinderne de farlige tegn, som deres organisme udsender kort inden en hjerneblødning. Det er værd at være opmærksom på, at mænd og kvinder har forskellige symptomer. Men lad os begynde med at finde ud af, hvad en blodprop egentligt er for noget.

Blodpropper, slagtilfælde eller hjerneblødning er almindelige betegnelser for apopleksi, som opstår ved en blødning i hjernevævet eller nedsat blodforsyning til hjernen.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Der eksisterer imidlertid en række symptomer, som kun forekommer hos kvinder. Man bør også være klar over, at især personer i alderen 40-60 år er særligt udsatte, og at sygdommen oftere rammer kvinder end mænd. Hvilke kvinder er særligt udsatte?:

- de, der er begyndt at menstruere, inden de fyldte 10 år,

- de, hvor overgangsalderen er indtruffet, inden de fyldte 45 år,

- de, der har et lavt DHEA-niveau (dehydroepiandrosteron), altså det naturlige steroid-hormon, som produceres i i binyrerne,

- de, som gør brug af hormonal antikonception.

Der er desværre mange kvinder, som dør i forbindelse med en blodprop, hvilket blandt andet er en følge af, at der ikke er ret mange, som ved, hvilke symptomer blodprop hos kvinder typisk udviser, og derfor søger de ikke læge, inden det kommer til en tragedie. Blodpropper hos kvinder viser sig på følgende måde:

- åndenød,
- depressiv tilstand,

- lette hallucinationer,

- kvalme eller opkast,

- kramper,

- hikke.


På næste side kan I læse, hvordan man forebygger blodpropper.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x