logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Hver gang der udbrød en influenzaepidemi, bryggede vores bedstemødre laurbærblade med sukker. Selv så mange år senere er denne opskrift stadig guld værd.

Influenzaen har tydeligvis ikke tænkt sig at opgive sit tag i os, stadig flere mennesker føler dens ubehagelige virkninger, og de nogle gange decideret farlige følger. De af os, som er ved at være trætte af antibiotika, eller som føler, at sygdommen trækker ud, bør ubetinget prøve denne ældgamle metode mod influenza. Den hjemmegjorte medicin er baseret på de helende egenskaber i laurbærblade.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Det er almindelig kendt, at laurbærblade har en kraftig duft. Til gengæld er det mindre kendt, at de har en infektionsbekæmpende virkning, og at de i pulverform eller som æteriske olier anvendes til medicinproduktion.

Vores bedstemødre havde ikke den samme adgang til sundhedsvæsnet som vi, til gengæld havde de en omfattende viden om urter og den godgørende virkning ved laurbærblade, og deres indflydelse på vores helbred i tilfælde af influenza eller meget kraftige forkølelser. Så producerede de på basis af denne urt en hjemmelavet medicin, som blev brugt til at gnide ind i kroppen. Nedenfor finder I opskriften:

10 laurbærblade overhældes med 70% alkohol og sættes til at trække i en dag. Derefter hældes væsken og bladene over i en halv liter olivenolie, som forsigtig varmes op – den må ikke begynde at dampe! Når den flydende salve er kølet af, smører vi de ømme steder flere gange om dagen.

Det er en af metoderne, men der er flere opskrifter, som også anvender sukker. Læs videre!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x