logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Forskere offentliggør nye resultater: glemsomhed kan være tegn på høj intelligens

En fremragende hukommelse gør livet lidt nemmere, særligt i skoletiden. Der er absolut ikke nogen af os, som bryder sig om følelsen af, at vi har glemt, hvad vi har lært – vores hukommelse begynder imidlertid at svækkes med tiden, vi glemmer vigtige begivenheder, datoer, og navne forsvinder på mystisk vis fra vores hukommelse, selv om vi føler, vi har dem på tungen. Glemsomheden kan også mærkes i den grå hverdag – vi går en tur i supermarkedet, og kommer tilbage uden det, som var det vigtigste.

I modsætning til hvad mange tror, er glemsomhed ikke et tegn på, at noget er galt! Vi taler her selvfølgelig ikke om tydelige tegn på alzheimer under udvikling, men om hjernens naturlige processer, som gør, at vi ved dagens afslutning ... er blevet en lille smule klogere!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Dette er konklusionerne fra forskere, som skrev en artikel til Neuron Journal. Undersøgelsen blev gennemført af forskere fra Torontos Universitet, og viser, at en fremragende hukommelse ikke har meget at gøre med vores intelligens! Hvad mere er, har det afgørende betydning for hjernes aktiviteter, at vi er i stand til at glemme ligegyldige småting.

Forskerne mener, at hjernen virker mere effektivt, når den ikke skal huske på detaljer, men koncentrerer sig om et større perspektiv. Hippocampus, som befinder sig i den del af hjernen, som er ansvarlig for hukommelsen og overførsel af informationer, vælger selv, hvad der er værd at huske, og hvad der ikke er nogen grund til at bruge energi på.

Gå til næste side, for at få mere at vide om resultaterne af disse spændende undersøgelser!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x