logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Noget har bidt dig, men du ved ikke hvad? Her giver vi en oversigt over de 8 mest udbredte typer bid, og hvordan man kan identificere dem.

I sommerperioden er vi ekstra udsatte for af blive bidt af insekter og edderkopper. Ofte er vi god ikke i stand til at identificere bidet, og som regel tror vi, at det er myg, som er ansvarlige. Det er imidlertid vigtigt at definere det enkelte bid, for de skal behandles med forskellige metoder, og ikke alt som hjælper mod myggebid lindrer, hvis vi fx er blevet bidt af myrer eller flåter.

Nedenfor præsenterer vi de 8 mest udbredte typer bid, og forklarer lidt om, hvad man kan gøre ved dem:


1. Myg:

Vi kender vist alle sammen til myggebid. Disse små sviende hævelser med klare grænser er i stand til at fremkalde søvnløshed. Hvis du ikke er overfølsom, så ved du, at den sviende følelse og de fysiske tegn forsvinder efter nogle dage. Det sværeste er imidlertid at lade være med at kradse sig, særligt når man sover. For at mindske den sviende og kløende følelse kan man bruge en creme eller gel med insektbid, som kan købet på ethvert apotek. Hvis du imidlertid bemærker symptomer, så som ledsmerter, feber, opsvulmede lymfeknuder – så kontakt ubetinget din læge. Det kan være tegn på en allergisk reaktion eller en infektion på det sted, hvor du er blevet bidt.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

2. Lopper:

Lopper i hjemmet kan også vise sig, selv om du ikke har nogen husdyr; det er tilstrækkeligt, at du har besøgt et sted, hvor der er mange af dem. Man bliver normalt bidt flere steder på en gang. Man kan genkende dem på de små røde prikker og den intensive kløe. Efter et loppebid bør såret renses med ammoniak, hvorefter man hurtigt taget et bad og vasker sit tøj.

3. Væggelus:

Væggelus bliver oftest smuglet ind i ubemærkethed af mennesker, oftest efter overnatning på inficerede steder, hvor vi ikke havde nogen ide om, at der var væggelus. Ofte formerer de sig ubemærket i vore hjem og bider os om natten. Hvis man ser tegnene på glat hud (uden hårvækst) i form af 3-4 karakteristiske tegn på bid i en linje eller en trekant, så tilkald et skadedyrsbekæmpelsesfirma med speciale i væggelus. Vores reaktion på biddene afhænger i høj grad af os selv og vores gener. Tegnene på bid fra væggelus ses ikke hos alle, som er blevet bidt. Som oftest ser de imidlertid ud som på billedet nedenfor:

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x