logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Denne sygdom er uhelbredelig og man kan få den ved swimmingpoolen!

I poolens vand ender hud, sved, spyt, hår, og selv afføring. Typisk er mængderne så små, at det ikke truer nogen, og et vandrensningssystem tager sig hurtigt af det.

Desværre er nogle patogener ekstremt stærke og aggressive. De kan forårsage en reel trussel mod sundheden i vandet. Syge mennesker "smittet" vandet når de kommer i svømmehallen.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

En sådan sygdom er diarré. Efter problemer med løs afføring bør man ikke svømme i to uger. Årsagen forklarer professor Reynold fra University of Arizona: " Selv hvis du føler dig godt tilpas, og du ikke har nogen symptomer, er du stadig bærer af patogenet".

Desværre viser en undersøgelse foretaget i USA, at kun få mennesker følger disse anbefalinger. En ud af fire voksne hopper i poolen trods at de har diarré. Mere end halvdelen af de adspurgte indrømmede, at de sjældent tage et brusebad før de hopper i vandet. I sidste ende så kunne tre ud af fem voksne sige at de ved uheld kom til at sluge bassinvand.

Bragt til Europa fra USA er Cryptosporidiose epidemien, som er en af de største grunde til, at du ikke bør gå i vandet mens du har diarré. Cryptosporidiose er en type parasitisk sygdom. Hvis man svømmer poolen, hvor en person har smitten, og manved et uheld sluger noget af vandet - så risikerer man at udvikle denne uhelbredelig sygdom. Cryptosporidiose er karakteriseret ved vandig diarré af forskellige intensitet og krampe anfald i maven. Andre symptomer forbundet med infektionen omfatter hovedpine, svaghed, muskelsmerter, kvalme, appetitløshed og opkastning.

Parasitterne kan overleve i klorvand op til 10 dage! Desværre er de ikke den eneste trussel, der kan findes i swimmingpoolen. Disse indbefatter bakterier, E-coli, hepatitis A, conjunctivitis og svamp.

Hvis du følger disse enkle råd, har du intet at frygte! Del denne artikel på Facebook - alle mennesker bør vide det her!

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x