logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Hendes barn græd hele tiden, så hun gav det ibuprofen, men da hun så barnets ekskrementer, blev hun klar over, at det var et akut tilfælde.

Når smerten ikke er alt for slem, men nok til at være ubehagelig, så er det første vi gør at række ud efter en smertestillende pille. Det sker også ofte, at mødre giver deres børn piller, selv til de yngste, men tilfældet med den canadiske Becky Atkinson og hendes lille datter viser, at det ikke er nogen god ide! Den blot 10 måneder gamle Alba græd hele tiden på grund af smerter i tandkødet - hun var ved at få de første tænder. Albas mor prøvede så godt hun kunne at gøre det lettere for hende, men til sidst gav hun datteren et par dråber af et smertestillende middel (som sælges i Canada under navnet Advil), som kan købes på apoteket uden recept. Den unge mor gav i flere dage datteren medicin baseret på ibuprofen. Hvis hun blot havde vidst, hvor alvorlige følgerne ville blive, havde hun aldrig gjort dette.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Becky blev bange, da hun skiftede datterens ble, og så den sorte farve på ekskrementerne. Hun tog på skadestuen med Alba, og det viste sig, at ibuprofenen havde fremkaldt en indre blødning samt provokeret dannelsen af to byldeagtige sår på leveren.

Dr Michael Rieder, som behandlede den lille patient, forklarede, at "det er sjældent, at man ser den slags følger af ibuprofen, men der er ingen tvivl om at en overdreven indtagelse af ibuprofen hos børn fremkalder mave- og tarmproblemer". Repræsentanter for det lægemiddel, som producerer medicinen på basis af ibuprofen, forsikrer ikke desto mindre, at det er et sikkert og effektivt lægemiddel, hvis det anvendes i overensstemmelse med vejledningen.

Men det er vist alligevel bedre at prøve at hjælpe barnet på en naturlig måde, end bagefter at skulle behandle eventuelle bivirkninger.

Del denne post med andre forældre.

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x