logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lide

Kassedamen gjorde den ældre herre opmærksom på, at hans generation ikke tænker på miljøet. Hans svar er genialt!

Alle, som er omkring 50 år gamle, bør læse dette, og i øvrigt også yngre generationer. Sådan begynder en post på Facebook, som blev offentliggjort af svenskeren Anders Sahlin i 2013. Indholdet er stadig aktuelt (måske bliver det endda mere og mere aktuelt for hvert år, der går). Derfor vil vi gerne have I læser det, som allerede over 60.000 brugere har delt.

Alle, som er omkring 50 år gamle, bør læse dette, og i øvrigt også yngre generationer.

For nylig betalte jeg for mine indkøb hos købmanden, og den unge kassedame antydede, at jeg burde have min egen indkøbspose med, eftersom plastikposer til engangsbrug ikke er godt for miljøet. Jeg undskyldte og forklarede, at i min tid tænkte vi ikke på miljøet på den måde. Kassedamen svarede, at problemet netop lå i, at ”jeres generation ikke tog sig tilstrækkeligt af miljøet for fremtidige generationer”.

Hun havde selvfølgelig ret i en ting. I vor tid tænkte man ikke på miljøet på den måde.

Men hvad havde vi så i min tid? Efter at have tænkt over det i en længere periode, og være gået langt tilbage i mine erindringer, forstod jeg, at ...

Vi havde mælkeflasker, som vi returnerede til butikken. Butikken sendte dem tilbage til mejeriet, som rensede dem og anvendte dem på ny. Så disse flasker blev brugt mange gange. Men vi gik ikke og tænkte på miljøet.

Vi slæbte os op ad trappen, eftersom der ikke var elevatorer i alle bygninger. Når vi skulle hen til en butik, tog vi ikke bilen, for at transportere os nogle få hundrede meter. Men selvfølgelig havde kassedamen ret. Vi tænkte ikke på miljøet,

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Vi måtte vaske bleerne hver gang, for der var ikke noget, som hed engangsbleer. Vi hængte vores vasketøj op på tørresnore, i stedet for at tørre dem i strømforbrugende tørretumblere. I vore dage var sol- og vindenergi tilstrækkelig til at tørre vores vasketøj.

Vores børn fik tøj efter de ældre søskende, og det var ikke mærkevaretøj. Men kassedamen havde ret, vi tænkte ikke på miljøet.

Hjemme hos os havde vi et fjernsyn og en radio. Vi havde ikke et fjernsyn i hvert værelse. Og skærmen var på størrelse med et lommetørklæde, ikke så enorm som det halve Gotland.

I køkkenet blev alt blandet i hånden, vi havde ikke noget udstyr, som kunne gøre det for os. Når vi skulle pakke skrøbelige genstande ind, anvendte vi gamle aviser, vi havde ikke bobleplast.

I vores tid havde vi ikke brug for benzin, for at sætte græsslåmaskinen i gang; håndgræsslåmaskiner klarede arbejdet. Vi fik fysisk træning, når vi arbejdede, så vi havde ikke behov for at gå til fitness, og anvende alt det udstyr, så som løbebånd, som anvender elektricitet. Men kassedamen havde ret, vi tænkte ikke på miljøet.

Vi drak vand fra hanen, i stedet for at købe den ene flaske vand efter den anden. Vi fyldte vores fyldepenne op med blæk, i stedet for at købe nye kuglepenne. Vi udskiftede barberbladet i vores barbermaskiner, når det var blevet sløvt, i stedet for at smide hele maskinen væk. Men vi tænkte ikke på miljøet.

I vore dage tog folk bussen, og børnene cyklede eller gik i skole. Vi brugte ikke taxaer. Vi havde et elstik i hvert lokale, og klarede os uden et hav af forlængerledninger. Vi havde ikke behov for elektronisk udstyr, som kunne sende et signal 3.000 km. op i luften, blot for at få at vide, hvor der er et pizzeria i nabolaget.

Er det ikke kedeligt, når den nuværende generation hævder, at vores generation ødede med de naturlige ressourcer, blot fordi vi ikke tænkte på miljøet?

Del denne post med alle ældre, som har brug for en lektion i, hvordan man tager sig af miljøet, og også med alle de unge, som er for dumme, til at forstå visse ting.

Kilde: Facebook

Se lignende historier i tilfældig rækkefølge

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x