logo Ting som betyder noget. Del dette med dem du kan lid

6 husråd mod bygkorn. Der er ingen grund til at vente, til det forsvinder af sig selv!

Bygkorn – eller hordeolum - er en infektion i en af øjenlågets kirtler, som danner en byld, der med mellemrum bliver ved med at vende tilbage, hvis den ikke behandles, og kan føre til blokade af talgkirtlerne, som sørger for fedt til øjenlågene. Det er derfor ikke kun et æstetisk problem, men har først og fremmest noget at gøre med vores helbred! De opstår normalt under indflydelse af en stafylokokinfektion, og giver ud over de tydelige ændringer på øjenlåget følgende symptomer:

- lysoverfølsomhed,
- smerter ved blinken med øjet,
- rødmende øje,
- svie og kløe,
- udviskede synsfelter.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Lad os begynde med, hvad man absolut ikke må gøre! Glem alt om at trykke eller presse, eller i det hele taget at røre med fingrene, eller forsøg på at punktere bygkornet. Der er tale om en bakterieinfektion, og derfor vil sådanne metoder kun gøre det værre!

Til gengæld er det værd at gøre brug af et af nedenstående råd:

1. En guldring

Det er vist nok en af de mest populære metoder, overbragt fra generation til generation. Man skal gnide på bygkornet med en desinficeret, opvarmet guldring.

2. Aloe

Man kan også fugte en vatrondel med aloegel, og smøre bygkornet med denne to gange dagligt. Aloe lindrer smerte.

3. Persille

Nogle persilleblade, som smides i kogende vand, hjælper med at mindske hævelsen på øjenlåget. Når væsken er kølet så meget af, at den ikke længere skolder, dyppes en ren klud heri, og holdes op til øjet. Hold "kompresset" indtil vandet er blevet koldt.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deldette.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne